2018-03-04 12:52:51
Φωτογραφία για Και πρόεδρος αστυνομικού σωματείου και φρουρά του χρυσαυγίτη βουλευτή αδελφού του; Γίνεται;
Αναμφίβολα η συγγενική σχέση δεν προσδίδει αυτόματα κλειδάριθμο φρονημάτων. Αλλά και να τον διατηρεί, σίγουρα αποτελεί δικαίωμα του.

Αναμφίβολα η

δικαίωση του στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία και τη διενέργεια ΕΣΕ για ξυλοδαρμό πολίτη σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο αδελφός του ως εκπρόσωπος του νεοναζιστικού μορφώματος, δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, αν και είναι τοις πάσι γνωστό πως το πόρισμα μανιπαλουλάρεται αναλόγως των συνθηκών. Έστω κι έτσι, δεν αμφισβητείται. Σημειώνουμε ωστόσο ότι την απόφαση και την αποκατάσταση του, την επικρότησε διθυραμβικά σύσσωμος ο ακροδεξιός Τύπος. Κάτι δείχνει κι αυτό.

Μπορεί επίσης να είναι ο ικανότερος των προέδρων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, αν και σε ότι μας αφορά, δεν έχουμε γίνει ποτέ κοινωνοί της αγωνιστικής συνδικαλιστικής του δράσης υπέρ και για τους συναδέλφους του. Το μόνο που μάθαμε ήταν πως υπέβαλε μηνύσεις κατά συναδέλφων του. Έστω κι έτσι, δεν αμφισβητούνται, ούτε η μαχητικότητα, ούτε η συντεχνιακή προσφορά του υπέρ και για τους συναδλελφους του. Άλλωστε, οι ψηφοφόροι του κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εμάς.


Θεωρούμε όμως αδιανόητο εάν όπως διαβάζουμε κι ευχόμαστε να διαψευστεί, ότι ο κ. πρόεδρος που συγκεντρώνει γύρω του και τις απαλλαγές και τις ικανότητες, εξακολουθεί να παραμένει στη συνοδεία του αδελφού του χρυσαυγίτη (φευ) βουλευτή. έχουμε την αίσθηση ότι η ιδιότητα και ο νεποτισμός δεν συμβαδίζουν ούτε με την ανάθεση των καθηκόντων ως προέδρου δια των Δημοκρατικών αρχαιρεσιών, ούτε με όλα όσα συμβολίζει η ιδιότητα του ως δημοκρατικά εκλεγμένου εκπροσώπου των αστυνομικών ενός νομού.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του συνοδού και φύλακα. Άν όχι, θέτουμε το διαχρονικά πλέον ερώτημα. Το νόμιμο είναι και ηθικό; Και η καθαρή απάντηση δεν έχει σχέση με το που ορίζεται η οργανική του θέση. Η καθαρή απάντηση θα είναι αν οψέποτε χρειάζεται εκτελή χρέη συνοδού και φύλακα του αδελφού του. Οτιδήποτε άλλο, θ' αποτελεί εύσχημη υπεκφυγή.

Αναμένουμε από τον κ. πρόεδρο την καθαρή θέση του. 

Με το ίδιο ενδιαφέρον αναμένουμε την θέση της ΠΟΑΣΥ.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ