2018-03-05 15:02:28
Φωτογραφία για Κωσταράκος για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς: Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε
Πώς τοποθετήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook

Με μία λιτή και αμφίσημη στην ερμηνεία της τοποθέτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τοποθετήθηκε επί του θέματος της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και της σημερινής δικαστικής του εξελίξεως στην Αδριανούπολη, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

«Όλες μας οι σκέψεις και όλες μας οι προσπάθειες πρέπει τώρα να συγκεντρώνονται στην υποστήριξη των δυο παιδιών μας που δοκιμάζονται στις Τουρκικές φυλακές. Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε» επισήμανε με νόημα ο Στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος ασφαλώς θα πρέπει να ξέρει τι λέει, σημειώνοντας επί λέξει ότι «Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε», φράση η οποία ασφαλώς χρίζει πολλαπλών ερμηνειών και εξηγήσεων.

Πάντως, σε τελείως θεωρητικό επίπεδο, και παρόλο που η Τουρκία δεν είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, καλό θα ήταν και ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της ασκήσεως του κύρους του και του αξιώματός του προς τον Τούρκο Γενικό Επιτελάρχη Στρατηγό Ακάρ για την απελευθέρωση δύο στρατιωτών-μελών κράτους της ΕΕ, ασχέτως αν του έχει ζητηθεί ή όχι κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά.


Συνάντηση των δύο στρατιωτικών με τους γονείς τους στην Αδριανούπολη

Ενδιαφέρον έχει να μαθευτεί αν ειπωθεί στη συνέχεια κάτι

Συνάντηση με τους γονείς τους έχουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που δικάζονται στην Αδριανούπολη. Μία συνάντηση που επισημοποιήθηκε σήμερα και συμφώνως με τις πληροφορίες πρόκειται να διαρκέσει μία ώρα, την ίδια ώρα που ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται από το πρωί στην Ορεστιάδα, ώστε να είναι εκεί για ουσιαστικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Στο νομικό επίπεδο, οι δύο Τούρκοι δικηγόροι του Ελληνικού Προξενείου Αδριανουπόλεως έχουν υποβάλει ήδη ένσταση για τη διαδικασία κρατήσεως των δύο στρατιωτικών, που θεωρητικώς πάντα μπορεί να διαρκέσει έως μία εβδομάδα, και αναμένεται εντός της σήμερον αν όλα πάνε κατ’ ευχή, να οριστεί ημερομηνία τακτικής δικάσιμου.

Μεγάλη αξία θα έχει και το να μαθευτεί -μετά τη συνάντηση των γονέων των στρατιωτικών με τα παιδιά τους– το αν ελέχθη κάτι και τι ακριβώς, αναφορικώς με το θέμα της συλλήψεως των στρατιωτικών, καθώς έτσι εκτιμάται ότι θα υπάρχει μία πρώτη ασφαλής εικόνα των συνθηκών συλλήψεώς τους από τη δική τους πλευρά, καθώς μέχρι τώρα είναι η μόνη που δεν έχει ακουστεί.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ