2018-03-05 16:33:30
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Σχεδόν 68.000 €!! «σκόρπισε» για Λιπάσματα και Σπόρους το Κέντρο Μέριμνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας! -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, οι Δημότες δεν είμαστε ηλίθιοι. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ!!
    -"Χρυσάφι" (67.857,20!!!! ευρώ) κοστολόγησε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, τα Λιπάσματα και τους Σπόρους!

    -Πρόκειται για υπερβολικό ποσό και τα χρήματα των δημοτών θα πρέπει να τα χειρίζονται με μεγαλύτερη προσοχή!

   -Η κατασπατάληση ξεπερνά μάλλον κάθε προηγούμενο, ιδιαίτερα για τις συνθήκες κρίσης που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας!!

  -Ένα ποσό τεράστιο και εξωπραγματικό για τις συνθήκες που ζούμε. Λένε ότι δεν έχουν χρήματα για έργα και δίνουν 68.000 €!! για λιπάσματα     -Τα λιπάσματα που αναφέρονται παραπάνω θα μπορούσαν να φτάσουν για τα γρασίδια όλων των αγροτών του δήμου μας! 

    -Από το συνολικό ποσό των 67.857,20!!!! ευρώ, τα 13.452,89 ευρώ πήγαν σε καταστήματα του Δήμου μας: δηλ ποσοστό 20% και τα υπόλοιπα 54.404,31 ευρώ δηλ ποσοστό 80% πήγαν σε δύο καταστήματα του Αγρινίου. Φυσικά λιπάσματα, σπόρους, αρδευτικά συστήματα κλπ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Γιατί δεν έγιναν οι προμήθειες από αυτά τα μαγαζιά; Τα συμπεράσματα δικά σας ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

   Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

    -Πόσα χρηματικά εντάλματα πληρωμής έχουν εκδοθεί από το Κέντρο Μέριμνας  από 1-9-2014 μέχρι σήμερα;

  -Πόσα από αυτά έχουν πάει για έλεγχο στο Ελεγκτικό  Συνέδριο;

Aγαπητοί Αναγνώστες

Τονίζω για μία ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση: Κάνω πολιτική κριτική στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Δεν κριτικάρω τον εργολάβο, τον προμηθευτή, την εταιρεία. Δεν κριτικάρω φυσικά πρόσωπα. Κριτικάρω πολιτικά το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον Δημοτικό Σύμβουλο, το μέλος του ΔΣ  οι αποφάσεις των οποίων επηρεάζουν τις ζωές μας και ταυτόχρονα προτείνω λύσεις για τα θέματα του Δήμου μας. 

      Η έναρξη δημοσίευσης συγκεντρωτικών δαπανών έχει φέρει σε αμηχανία και έχει  σκορπίσει  πολιτικό πανικό και  ΟΧΙ ΜΟΝΟ  στους πρώην και νυν διοικούντες το Δήμο μας. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ποσά που έχουν ξοδευτεί είναι πέρα από κάθε ανάγκη και λογική.

      Το επιχείρημα εμείς ξοδεύουμε  λιγότερα από τους προηγούμενους  δεν απαντά στη ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Εμπεριέχει αντικειμενικά πολιτική ενοχή. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

     Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για δαπάνες που αφορούν λιπάσματα και σπόρους για τις ανάγκες των γηπέδων και τη συντήρηση του χλοοτάπητα. Αρμοδιότητα που έχει το Κέντρο Μέριμνας. Αναλυτικά στοιχεία πριν την 1-9-2014 δεν έχω στη διάθεση μου. Ας μου τα δώσουν από το Κέντρο Μέριμνας και δεσμεύομαι να τα επεξεργαστώ. 

      Εκείνο όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δύο πρώην  μέλη του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας  ( ο κ. Τραυλός και η κα Πανταζή) έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΟΤΑ, το πρώην μέλος του ΔΣ κ Γεροκωστόπουλος και η πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Αντωνίου-Αντωνάκη Ρομπίνη πήγαν  ελάχιστες φορές στις συνεδριάσεις του ΔΣ, το  μέλος του ΔΣ κ. Κουτιβής απουσιάζει αρκετές φορές από τις συνεδριάσεις του ΔΣ..............

 

       Ουσιαστικά από 1-9-2014 μέχρι το Μάρτη του 2017 που έγιναν αλλαγές στο ΔΣ του Κέντρου οι αποφάσεις  του ΔΣ παίρνονταν από τρία μέλη του ΔΣ (κ. Αποστολάκης, ο κ, Τραυλός η κα Πανταζή) και το τέταρτο κάθε φορά ήταν διαφορετικό. Σπάνια συνεδρίασε το ΔΣ σε πλήρη σύνθεση. Αναλυτικά  θα ενημερωθείτε αργότερα. 

Ερωτώ: Είχε ή δεν είχε υποχρέωση ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ Αποστολάκης Παντελής να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα παραπάνω; -Γιατί δεν το έπραξε;

     Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης Παντελής ενημέρωσε ναι όχι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις συνεχείς απουσίες; -Aν ναι ποια η απάντηση της; -Aν όχι, έχει ή δεν έχει τεράστιες πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες; 

     Ήταν ναι ή όχι ευάλωτα στις αποφάσεις τους τα δύο  πρώην μέλη του ΔΣ ο κ. Τραυλός που ψήφιζε και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις για την επιχείρηση του και η κα Πανταζή που ψήφιζε και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις η επιχείρηση του πατέρα της; 

      Γιατί η ημερομηνία και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας δεν δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου;

     O Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Φερεντίνος γνώριζαν βέβαια τα παραπάνω. Γιατί δεν έπραξαν τα δέοντα;

Παρακαλώ δείτε και μελετήστε το παρακάτω πίνακα δαπανών που πληρώθηκαν μετά την 1-9-2014 μέχρι σήμερα από το Κέντρο Μέριμνας του Δήμου μας:

ΣΥΝΟΛΟ: 67.857,2 €

       Στη τελευταία στήλη μερικά κουτάκια είναι κενά. Αυτό συμβαίνει γιατί στο αντίστοιχο χρηματικό ένταλμα πληρωμής ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ την αντίστοιχη πόλη ή το αντίστοιχο χωριό. 

      Από το συνολικό ποσό των 67.857,20!!!! ευρώ, τα 13.452,89 ευρώ πήγαν σε καταστήματα του Δήμου, δηλ ποσοστό 20% και τα υπόλοιπα 54.404,31 ευρώ δηλ ποσοστό 80% πήγαν σε δύο καταστήματα του Αγρινίου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δηλώνω για μία ακόμη φορά ότι ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ.

Αγαπητοί  Αναγνώστες

      Το ποσό αυτό είναι πέρα από κάθε ανάγκη και λογική. Συνιστά προκλητική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.  Αν σκεφθεί δε κανείς  ότι σε δελτίο τύπου του Κέντρου Μέριμνας που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αποστολάκης Παντελής αναφέρεται ότι αγοράζουμε από καταστήματα εκτός Δήμου, μόνο στη περίπτωση που τα καταστήματα του Δήμου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ και τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, τότε δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα, εύλογες ανησυχίες  σε ότι αφορά τη ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

   Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στις συζητήσεις που θα έχετε με τους Δημότες να τους ενημερώσετε ότι για λιπάσματα, σπόρους για τα γήπεδα και τη συντήρηση του χλοοτάπητα των γηπέδων εξοδεύσατε μέχρι τώρα 67.857,20!!!!ευρώ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ....... 

        Οι Δημότες ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΗΛΙΘΙΟΙ Δήμαρχε κ. Αποστολάκη. Καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει.  Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ....

Αγαπητοί Συνδημότες

Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)-Το καλοκαίρι έγινε στη Κουκουμίτσα μία συναυλία που τραγούδησε η κ Μελίνα Ασλανίδου με εισιτήριο για τους Δημότες. Το Κέντρο Μέριμνας κάλυψε μέρος των εξόδων της συναυλίας. Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη να απαιτήσει,  οι αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημότες ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της συναυλίας.  

2)-Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 συνεχίζουμε την ενημέρωση σας για δαπάνες που αφορούν ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, φωτισμό. ΕΔΩ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ.......
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ