2018-03-05 18:48:32
Φωτογραφία για Οι συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη έχουν αντίληψη και θα αξιολογήσουν αναλόγως την κατάσταση - του Λάζαρου Μαχαιρίδη
Αυτές τις κρίσιμες ώρες που βιώνουμε ως κλάδος και ιδιαιτέρως το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου αποδεδειγμένα τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που υπηρετούν στη

συμπρωτεύουσα, συρρικνώνονται καθημερινά, με πολλαπλά παραδείγματα όπως της παράνομης ανάκλησης ημερήσιων αναπαύσεων, τις καταστρατηγήσεις ωραρίων με διπλές νυχτερινές βάρδιες, τις καταπατήσεις του θεσμού της υποχρεωτικής ανακοίνωσης και τήρησης του εβδομαδιαίου ωραρίου, γεγονότα που έρχονται να προστεθούν στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση που έχει διανθιστεί και από την δημοσιοοικονομική στενότητα, κάποιοι συνδικαλιστές της πόλης μας «ποιούν τη νήσσα», στρουθοκαμηλίζοντας απέναντι στην ωμή καθημερινή εργασιακή αστυνομική πραγματικότητα της πόλης μας !

Αντ’ αυτού, δηλαδή του ουσιαστικού ρόλου που απορρέει από τις επιταγές του υγιούς συνδικαλισμού που θα έπρεπε να τηρούν ως ευαγγέλιο, έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών σκοπών της διατήρησης της «καρέκλας»
. Πιο συγκεκριμένα το δημαγωγικό αφήγημά τους, δεν ξεπερνάει τα στενά όρια του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές στην Ένωση Θεσσαλονίκης και αφορά το ενιαίο ή παραταξιακό ψηφοδέλτιο λες και αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα των συναδέλφων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. … Μάλιστα η λογική τους έχει εισαγάγει και νέους όρους όπως αυτόν του ηθικού πλεονεκτήματος, απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους, μιμούμενοι πιθανότατα όσα διδάσκονται τα προβεβλημένα στελέχη της παράταξης τους, στις συχνές επισκέψεις τους σε κυβερνητικά γραφεία. ..

Όσον αφορά το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα, τους ενημερώνουμε πως στην κοινή αντίληψη του συναδέλφου της Θεσσαλονίκης την οποία αποδεδειγμένα υποτιμούν, νομοτελειακά καταρρίπτεται, μιας και τα έγγραφα του παρελθόντος, τα οποία έχουν κατατεθεί θεσμικά και όχι σε καφενειακού τύπου συζητήσεις στο διαδίκτυο, τους καθιστούν αναξιόπιστους. Άλλωστε η γενική συνέλευση της Ένωσης δεν αργεί. … Εκεί το παραμύθι θα τελειώσει και όσοι δε φροντίζουν να διαφυλάξουν τους θεσμούς και τα όργανα θα λάβουν και ανάλογες απαντήσεις ….

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους πώς εμείς θα συνεχίσουμε βαδίζοντας απαρέγκλιτα στο μονοπάτι του υγιούς και δημιουργικού συνδικαλισμού, με στοχευμένες δράσεις όπως μόνο εμείς ξέρουμε, με καταγγελίες προς την διοίκηση και πάσα άλλη κατεύθυνση, με αυτοπρόσωπες διαμαρτυρίες μελών μας όπου απαιτείται, με ερωτήσεις στη βουλή, με παρουσία στα ΜΜΕ, με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης πιστοί στο δρόμο που χαράζει καθημερινά ο θεματοφύλακας του συνδικαλιστικού κινήματος η Ομοσπονδία μας και με κάθε άλλο νόμιμο τρόπο, να εκπληρούμε το χρέος μας ως οφείλουμε, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του συνόλου μακριά από μικροπαραταξιακούς τακτικισμούς!

Οι επίπλαστες ενότητες που κάποιοι επικαλούνται δεν ενδιαφέρουν τον πολύπαθο συνάδελφο της πόλης που καθημερινά δίνει με επιτυχία την αντίξοη μάχη σε όλα τα επίπεδα και με κάθε κόστος, για να διατηρήσει υψηλό το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της πόλης μας.

Πράξεις ουσίας περιμένουν, από το μοναδικό ανάχωμα που τους απέμεινε, απέναντι σε όσους διαχρονικά υποθηκεύουν το μέλλον τους Όσοι συνεχίζουν να λησμονούν αυτή τη σημαντική παράμετρο, θα λάβουν το μήνυμα που τους αρμόζει από τους ίδιους τους συναδέλφους που θα μας κρίνουν όλους με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές. ….

Λάζαρος Μαχαιρίδης

Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ