2018-03-05 20:23:31
Φωτογραφία για Πολύωρη συνάντηση της ΠΕΑΛΣ με τον Αρχηγό
Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος συναντήθηκε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Η ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ:

Σας ενημερώνουμε ότι το προεδρείο της ΠΕΑΛΣ πραγματοποίησε την 01-03-2018 πολύωρη συνάντηση με τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ ΡΑΠΤΗ Στ. στην οποία συμμετείχε ο Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ ΚΛΙΑΡΗΣ Θ. και ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ι.

Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι βρίσκονται εν εξελίξει οι διαδικασίες για την έκδοση όλων των κανονιστικών πράξεων και προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται από τον πρόσφατα ψηφισθέντα  ν. 4504/17 και μας διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσουν όσες συναντήσεις απαιτηθούν προκειμένου σε πνεύμα συνεργασίας και συνεργατικότητας η τελική μορφή των κανονιστικών πράξεων και Προεδρικών Διαταγμάτων, που απαιτούνται, να ικανοποιήσει  τα στελέχη ΛΣ και τον Οργανισμό που υπηρετούμε και στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική εντολή διευκόλυνσης της συνεργασίας μας.


 

Σε ότι αφορά στα προσχέδια που αφορούν:

 

α) Στο άρθρο 37 «Αξιολόγηση προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

 

(Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)»

 

β) Στο άρθρο 30 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής»

γ) Στο αρθρο 115 «Μεταθέσεις ή αποσπάσεις προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής

Ακτοφυλακής και πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε Υπηρεσίες εξωτερικού” η ΠΕΑΛΣ  τα μελετάει προσεχτικά,  θα διαβουλευθεί και θα τοποθετηθεί σχετικά.

Από αυτή την πρώτη συζήτηση, διαπιστώσαμε σύμπλευση απόψεων  στο μεγαλύτερο μέρος των σημαντικών αλλαγών  επ’ ωφελεία των στελεχών ΛΣ  που επιφέρουν τα μέχρι στιγμής έτοιμα προσχέδια.

Παράλληλα, ο  κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε αναφορικά με μια σειρά πρωτοβουλιών του που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με:

- δωρεές ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ που θα συνεισφέρουν στην επιχειρησιακή ενίσχυση της ικανότητας του ΛΣ και στην αναβάθμιση αυτού,

- την πρόσληψη τουλάχιστον 300 στελεχών ΛΣ,

- την αναγκαιότητα μελέτης για την καλύτερη διασπορά των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ  και την αναβάθμιση του στόλου των επιχειρησιακών μέσων απορρύπανσης.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στις επικείμενες κρίσεις των Αξιωματικών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μας διαβεβαίωσε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία με γνώμονα την ανταπόδοση της τιμής που οφείλει η Πολιτεία στους Αξιωματικούς που έχουν καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα προσόντα και έχουν παράγει σημαντικό έργο στην υπηρεσιακή τους διαδρομή.

Τέλος και με την ευκαιρία αυτή, εκφράσαμε και δια ζώσης τα συγχαρητήρια μας για την παράταση για ένα ακόμη έτος της θητείας του ως Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και εκφράσαμε την προσδοκία μας για την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στον Οργανισμό που υπηρετούμε.

 

Για το Δ.Σ.

 

         Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

 

            Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ