2018-03-05 22:53:14
Φωτογραφία για Οι διαβητικοί έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων
Οι ασθενείς με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν σοβαρές λοιμώξεις ή θάνατο σε σύγκριση με το ευρύ κοινό, βρήκε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Care.

Η μελέτη ανέλυσε τα ηλεκτρονικά ιατρικά και νοσοκομειακά αρχεία περισσότερων από 100.000 ανθρώπων στη Βρετανία, ηλικίας 40- 89 ετών με διάγνωση διαβήτη και τα συνέκρινε με εκείνα χωρίς διαβήτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 6% των νοσηλευτικών εισαγωγών σε νοσοκομεία, όπως για πνευμονία, και το 12% των θανάτων που σχετίζονται με μόλυνση μεταξύ των ενηλίκων, μπορεί να αποδοθεί στο διαβήτη.

Ο δρ Iain Carey, από το Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Πανεπιστημίου του St George, δήλωσε: «Έχουμε επιβεβαιώσει ότι τα άτομα με διαβήτη είναι πιο επιρρεπή σε όλες τις λοιμώξεις, ιδιαίτερα στις σοβαρές λοιμώξεις, όπως είναι αυτές των οστών και των αρθρώσεων, η ενδοκαρδίτιδα και η σηψαιμία.

“Έχουμε επίσης δείξει ότι οι λοιμώξεις μεταξύ των ατόμων με διαβήτη προκαλούν σημαντική κακή υγεία και ανάγκη για θεραπεία. Παρ’ όλα αυτά, η τρέχουσα καθοδήγηση του NHS [Βρετανικό Σύστημα Υγείας] για τον διαβήτη τύπου 2 δεν αναφέρει ρητά λοιμώξεις ή συνιστά τρόπους για τη μείωση αυτού του προβλήματος.


Η καλύτερη διαχείριση των ασθενών με διαβήτη έσω βελτιώσεων στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους ή η ταχύτερη αναγνώριση των λοιμώξεων από τους ασθενείς και τους φροντιστές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων, ανέφερε ο Carey.

Το μεγάλο μέγεθος της μελέτης επέτρεψε στους ερευνητές να δείξουν ότι οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από λοίμωξη.

Σε διάστημα επτά ετών, οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν με λοίμωξη ενώ για ασθενείς τύπου 1 αυτή η διαφορά ήταν σχεδόν τέσσερις φορές, σε σχέση με τα υγιή άτομα.

Η μελέτη διερεύνησε επίσης τις πιο συχνές λοιμώξεις που παρατηρήθηκαν από τους παθολόγους και διαπίστωσε ότι οι λοιμώξεις του δέρματος, όπως η κυτταρίτιδα, ήταν δύο φορές συχνότερες στους διαβητικούς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ