2018-03-06 01:00:12
Φωτογραφία για Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ: Το εξοργιστικό λάθος στη «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» που πέρασε «στα ψιλά» (Pic)
Όλοι το είδαμε, ελάχιστοι το πρόσεξαν Ήταν το 1969 όταν η ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» έκανε την είσοδό της στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Πρόκειται για μι ταινία – σταθμό στη ζωή και την καριέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έμεινε έγκυος στον γιο της, Γιάννη, με αποτέλεσμα η παραγωγή να «παγώσει» και η ηθοποιός να αποκτήσει ακόμα μία μεγάλη αγάπη στη ζωή της πέρα από τον κινηματογράφο: Το παιδί της.

Η ταινία έχει παρακολουθηθεί δεκάδες φορές από εκατομμύρια Έλληνες. Πρόκειται πλέον για ένα κλασσικό κομμάτι του παλιού, καλού ελληνικού σινεμά, με την επιτυχία του να είναι αναμφισβήτητη.

Να που, όμως, ένας παρατηρητικός  θα προσέξει ένα «ψεγάδι» που μόνο ασήμαντο δεν το λες. Ένα λάθος που δικαιολογημένα θα μπορούσε να έχει οδηγήσει τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στα άκρα.

Τι συνέβη;

Κοιτώντας κανείς πιο προσεκτικά τους τίτλους έναρξης, θα παρατηρήσει πως το όνομα του πρωταγωνιστή είναι γραμμένο λάθος! Συγκεκριμένα αντί για «Παπαμιχαήλ», στους τίτλους διαβάζουμε το όνομα «Παπαπαμιχαήλ». Το όνομα του Δημήτρη, δηλαδή, με μία συλλαβή παραπάνω.


Το παράξενο είναι πώς κανείς δεν πρόσεξε εγκαίρως το λάθος αυτό, προκειμένου να διορθωθεί και το όνομα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ να γραφτεί σωστά κάτω από αυτό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Κατά κοινή ομολογία, πάντως, το κοινό έχει συνηθίσει να βλέπει αυτά τα δύο ονόματα μαζί και δύσκολα θα παρατηρούσε το λάθος.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται χωρίς την παραμικρή διόρθωση…
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ