2018-03-06 13:19:40
Φωτογραφία για «Λοιπόν… Τι άλλο κάνεις πέρα από το να είσαι μαμά;»
Έχω μείνει έκπληκτη από το πόσες φορές το άκουσα αυτήν την εβδομάδα:

«Γεια, τι κάνεις; Είσαι Μαμά-Στο-Σπίτι; Τι άλλο κάνεις πέρα από αυτό;»

Από πότε το να ανατρέφεις τα παιδιά σου δεν είναι αρκετό;

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι εντελώς ένοχη γιατί υπήρξα μια από αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι μητέρες ενός μικρού παιδιού μένουν στο σπίτι και χαλαρώνουν. Ναι συνήθιζα και εγώ να τις κρίνω όλες αυτές. Θέλω να πω, πραγματικά, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε με ένα μωρό; Πόσο χρόνο θα μπορούσε πραγματικά να πάρει; Θέλω να πω δύο παιδιά, σιγά το πράγμα, έτσι;

ΘΕΕ ΜΟΥ, δεν είχα ιδέα! Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι βάναυσοι, ειδικά αν θηλάζετε. Όλοι μου έλεγαν ότι θα κουρασμένη και άυπνη … αλλά αυτό δεν το περίμενα!

Ωστόσο, σε τρεις μήνες, πολλές μαμάδες επιστρέφουν στη δουλειά τους. Διάβασα ένα άρθρο που ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η 3η χειρότερη χώρα για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.


47η θέση από τις 50! Αυτά είναι χάλια !!

Προφανώς (κατά μέσο όρο) με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας θα πρέπει να δουλεύουν και οι δύο γονείς για να τα βγάλουν πέρα και να μεγαλώσουν ένα παιδί. Έτσι, οι μαμάδες που μένουν πολλές φορές γίνονται αντικείμενο ζήλιας από τις μαμάδες που θέλουν να μείνουν σπίτι, αλλά δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μαμάδες που μένουν σπίτι αναγκαστικά, λόγω ανεργίας!

Κάποτε ήταν δεδομένο οτι οι μαμάδες θα έμεναν σπίτι με τα παιδιά… Αλλά πλέον, όποια απόφαση κι αν πάρουμε θα μας κρίνουν! Αν είσαι Μαμά-Στο-Σπίτι θα αρχίσουν να σε ρωτάνε «τι κάνεις όλη μέρα;«. Ενώ αν είσαι εργαζόμενη μητέρα θα σε αρχίσουν στα «καλά, πώς μπορείς μακριά από τα παιδιά σου; Δεν νιώθεις τύψεις που χάνεις τόσες στιγμές τους;»

Πφφφ!

Δεν μπορούμε να το κάνουμε όλα. Ακόμα κι αν προσπαθήσουμε, σίγουρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε καλά!

Η εγκυμοσύνη μου ήταν τόσο απογοητευτική για μένα επειδή αισθάνθηκα ότι ήμουν περιορισμένη. Αυτοί οι περιορισμοί δεν εξαφανίστηκαν με τον τοκετό. Το σώμα μου είναι πολύ πιο λειτουργικό και πάλι, αλλά η ζωή μου πλέον χωρίζεται σε τμήματα.

Νομίζω ότι κάθε Μαμά-Στο-Σπίτι  μαθαίνει σιγά σιγά να είναι εντάξει με αυτό. Μαθαίνει να είναι ανιδιοτελής, να δίνει χρόνο στο σώμα της να αναρρώσει, εγκαταλείπει τον ύπνο και επενδύει στη ζωή ενός μικροσκοπικού ανθρώπου.

Επίσης μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που ρωτούν συνεχώς: «Γιατί δεν κάνεις περισσότερα;»

Και τότε σκέφτομαι ότι και εγώ τα ίδια έλεγα… Και απλά κάνω  υπομονή ή απαντάω ευγενικά οτι αυτά που κάνω είναι ήδη πάρα πολλά Σίγουρα έμαθα ότι πρέπει να δίνω στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές για το τι θα κάνουν με το χρόνο τους. Και αντί να αμφισβητώ αυτές τις επιλογές, πρέπει να τους ενθαρρύνω να παραμείνουν αληθινές σε αυτές. Γιατί ρόδα είναι … και γυρίζει!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ