2018-03-06 16:52:39
Φωτογραφία για Τα οφέλη και τους κινδύνους του Esmya επανεξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Τα οφέλη και τους κινδύνους από τη λήψη του φαρμάκου Esmya επανεξετάζει η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Ως προσωρινό μέτρο κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης, η PRAC έχει συστήσει τακτική παρακολούθηση του ήπατος σε γυναίκες που λαμβάνουν Esmya για ινομυώματα της μήτρας. Αναφέρει ότι όλες οι γυναίκες που λαμβάνουν Esmya θα πρέπει να κάνουν τεστ ηπατικής λειτουργίας τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Εάν η εξέταση είναι μη φυσιολογική (επίπεδα ηπατικών ενζύμων περισσότερο από δύο φορές το ανώτερο φυσιολογικό όριο), ο επαγγελματίας υγείας πρέπει να σταματήσει τη θεραπεία και να παρακολουθήσει προσεκτικά την ασθενή.

Οι εξετάσεις ήπατος θα πρέπει να επαναλαμβάνονται δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη διακοπή της θεραπείας. Η PRAC συνιστά, επίσης, να μην ξεκινούν νέες ασθενείς το Esmya και καμία ασθενής που έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο θεραπείας δεν πρέπει να ξεκινήσει νέο κύκλο θεραπείας επί του παρόντος
. Η σχέση μεταξύ του Esmya και των περιπτώσεων σοβαρής ηπατικής βλάβης βρίσκεται υπό αξιολόγηση τονίζει και προσθέτει ότι οι συστάσεις είναι προσωρινά μέτρα για την προστασία της υγείας των ασθενών, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της επανεξέτασης του Esmya που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2017.

Πληροφορίες για ασθενείς

Το Esmya, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ινομυωμάτων της μήτρας, επανεξετάζεται επειδή εμφανίστηκαν περιπτώσεις σοβαρών ηπατικών προβλημάτων σε γυναίκες που έλαβαν το φάρμακο. Ως προφύλαξη, ενώ παίρνουν το Esmya, θα χρειαστεί να κάνουν εξετάσεις αίματος για να ελέγξουν ότι το συκώτι τους λειτουργεί καλά. Εάν οι εξετάσεις υποδεικνύουν ότι έχουν ηπατικό πρόβλημα, η θεραπεία τους θα σταματήσει. Εάν έχουν ναυτία, εμετό, πόνο στο άνω μέρος της κοιλιάς, έλλειψη όρεξης, κόπωση ή κιτρίνισμα των ματιών ή του δέρματος, θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρό τους, καθώς αυτά μπορεί να είναι σημάδια ηπατικών προβλημάτων.

Εάν επρόκειτο να ξεκινήσουν θεραπεία με Esmya ή να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο θεραπείας, ο γιατρός τους θα θέσει τη θεραπεία τους σε αναμονή έως ότου ολοκληρωθεί η ανασκόπηση του φαρμάκου από την EMA. Εάν διακοπεί η θεραπεία τους, ο γιατρός θα ελέγξει πόσο καλά λειτουργεί το ήπαρ σας δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη διακοπή της λήψης του Esmya.  

Πηγή: nooz.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ