2018-03-07 01:03:08
Φωτογραφία για Επιστολή του Γκάντι: Ο Ιησούς δεν ήταν Θεός αλλά ένας σπουδαίος δάσκαλος της ανθρωπότητας
Μια επιστολή του Μαχάτμα Γκάντι για τον Ιησού Χριστό διατίθεται προς πώληση στις ΗΠΑ Η επιστολή, που υπογράφηκε από τον Γκάντι και χρονολογείται στις 6 Απριλίου 1926, γράφτηκε στον Milton Newberry Frantz, θρησκευόμενο γέροντας στις ΗΠΑ την εποχή εκείνη και ουσιαστικά αρνείται την θεϊκή φύση του Ιησού Χριστού, λέγοντας απλώς ότι ο Ιησούς ήταν «ένας από τους σπουδαίους δασκάλους της ανθρωπότητας».

Η επιστολή βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή εδώ και δεκαετίες και πωλείται από την συλλογή Raab της Pennsylvania για $ 50.000 (£ 36.275).

Ο Γκάντι, ηγέτης ανεξαρτησίας στην Ινδία και γνωστός ως πατέρας του έθνους ήταν Ινδουιστής και έγραψε εκτενώς για τη φιλοσοφία και τις διδασκαλίες της θρησκείας.

Ο Γκάντι έγραψε στον Φραντς από την κατοικία του στο άσραμ Σαμπαρτί στο δυτικό κράτος του Γκουτζαράτ, απαντώντας σε μια επιστολή που του ζητούσε να διαβάσει μια δημοσίευση για τον Χριστιανισμό.


Ο ίδιος σημειώνει » ότι ο αποστολέας πιστεύει πως η υψηλότερη εκδήλωση της αθέατης πραγματικότητας ήταν ο Ιησούς Χριστός. αλλά παρά όλες τις προσπάθειές μου, δεν ήμουν σε θέση να αισθανθώ την αλήθεια αυτής της δήλωσης. »

Παρόλα αυτά ο Γκάντι έγραψε ότι ο Ιησούς ήταν «ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους της ανθρωπότητας»

«Δεν ήμουν σε θέση να προχωρήσω πέρα από την πεποίθηση ότι ο Ιησούς ήταν ένας από τους σπουδαιότερους δασκάλους της ανθρωπότητας. Δεν νομίζετε ότι η θρησκευτική ενότητα πρέπει να μην είναι μια μηχανική συνδρομή σε μια κοινή πίστη αλλά ο σεβασμός της πίστης καθενός ; » αναφέρει συγκεκριμένα.

Η συλλογή Raab αναφέρει μάλιστα σε μια επίσημη δήλωση ότι η «έρευνα τους δεν αποκαλύπτει καμία άλλη επιστολή του Γκάντι που να αναφέρει τον Ιησού».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ