2018-03-07 08:54:38
Φωτογραφία για Έρχεται η νέα προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ!
Τετάρτη 7 Μάρτιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στην επαναπροκήρυξη των θέσεων για γιατρούς στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ομάδα του υπουργείου Υγείας που ασχολείται εκτενώς με το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), προτίθεται εντός των επόμενων ημερών να δώσει και πάλι στη δημοσιότητα μια νέα προκήρυξη προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον γιατροί που θα καλύψουν τις θέσεις των οικογενειακών γιατρών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις τελευταίες ημέρες οι δύο υπουργοί Υγείας (Ξανθός, Πολάκης) εγκανιάζουν συνεχώς νέες ΤΟΜΥ σε διάφορες περιοχές.

Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι αλλά και Παιδίατροι θα πρέπει να αποφασίσουν εκ νέου εάν θα δεχθούν την πρόταση ώστε να στελεχώσουν τις νέες ΤΟΜΥ οι οποίες θα αποτελέσουν τον κορμό του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).


Βέβαια η νέα προκήρυξη δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr ευελπιστεί στους νέους γιατρούς που τελείωσαν τώρα την ειδικότητα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Έρχεται νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ αλλά και συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλες τις ειδικότητες! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας”

Την τελευταία φορά βέβαια το ιατρικό προσωπικό, (που θα είναι οι λεγόμενοι οικογενειακοί γιατροί), δεν επέδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να μείνουν κενές οι θέσεις στις ΤΟΜΥ και να μην μπορεί να ξεκινήσει η νέα προσπάθεια. Ο κλάδος εκτιμά ότι οι αμοιβές που δόθηκαν ήταν εξαιρετικά χαμηλές και δε θα ξεπερνούσαν τα καθαρά τα 700 ευρώ το μήνα και μάλιστα με αποκλειστική απασχόληση.

Από την άλλη και η αβεβαιότητα των εργασιακών σχέσεων ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των γιατρών, αφού οι συμβάσεις θα είναι διετείς με την προοπτική να επεκταθούν για άλλα δύο χρόνια.

Μπλόκο στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού

Ωστόσο τόσο η άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στις ΤΟΜΥ, όσο και στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για οικογενειακούς γιατρούς, έφεραν μπλοκάρισμα στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού. Ένας θεσμός που θα πρέπει να είχε κανονικά ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο έπειτα από σχετική απαίτηση των δανειστών.

Βέβαια όλες οι πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι θα ζητηθεί παράταση της εφαρμογής του νέου θεσμού αφού οι γιατροί δε συμμετέχουν με τις αμοιβές που δίνονται.

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς προβλέπουν αμοιβή 0.70 λεπτά του ευρώ το μήνα μικτά για κάθε ασφαλισμένο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ