2018-03-07 09:57:12
Φωτογραφία για Oscars 2018: Να γιατί ο Τζέιμς Αϊβορι κερδίζει το βραβείο κομψότερης ομιλίας
Ο Τζέιμς Αϊβορι ήταν, φέτος, ο γηραιότερος υποψήφιος για Οσκαρ, μαζί με την Ανιές Βαρντά. Ο 89χρονος δημιουργός, ωστόσο, μ' ένα βλέμμα, μια λέξη, μια πόζα, ξόρκισε από πάνω του τ' απομεινάρια πολλών ημερών, ήταν υπέρκομψος και ντυμένος με ταμπεραμέντο, αλλά έδωσε και την πιο εύγλωττη και διακριτικά συναισθηματική ευχαριστήρια ομιλία.

Ο Αϊβορι μπορεί, λίγο καιρό πριν, να είχε εκφράσει τα παράπονά του που ο Λούκα Γκουαντανίνο, στο «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου» δεν τόλμησε να έχει αρκετό γυμνό, αλλά η συνεργασία τους έφερε στον Αϊβορι την τέταρτη οσκαρική υποψηφιότητα («Δωμάτιο με Θέα»,1985, «Howards End», 1992 και «Τ’ Απομεινάρια μιας Μέρας», 1993) και την πρώτη του νίκη, για το διασκευασμένο σενάριο, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντρέ Ασιμάν.

Φορώντας λευκό πουκάμισο με σχεδιασμένο το πρόσωπο του Ελιο στο στήθος, κρατώντας μπαστούνι αλλά με ολόμαυρα adidas στα πόδια, ο Αϊβορι βρήκε την ευκαιρία, στο λόγο του, να χωρέσει την τρυφερότητα («ο πρώτος έρωτας είναι μια ιστορία γνώριμη στους περισσότερους από εμάς, είτε είμαστε στρέιτ, είτε γκέι, είτε κάπου ανάμεσα»), τη σημασία γονιών με κατανόηση, την ευαισθησία του καλλιτέχνη και την ανάμνηση των στενών κι αγαπημένων του συντρόφων που έχουν φύγει πια, Ρουθ Τζαμπβάλα και Ισμαέλ Μέρτσαντ. Δείτε στιλ στο βίντεο παρακάτω.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ