2018-03-07 13:11:30
Φωτογραφία για ΕΣΕΕ: Να αποζημιώσει εδώ και τώρα το Δημόσιο τα καταστήματα που έκαναν γυαλιά – καρφιά οι αντιεξουσιαστές


Δεν είναι η ώρα για το ποιος κυρίως φταίει για τις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον καταστημάτων 

σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, στην Ερμού και στην Πατησίων, αλλά και στον Πειραιά και στην Πάτρα από ομάδες αντιεξουσιαστών, που εκβιάζουν για την αποφυλάκιση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο δράστης – αποστολέας του… τρομοφακέλου με τον εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο.

Είναι δεδομένο ότι η προστασία της ζωής των πολιτών αλλά και της περιουσίας τους είναι ευθύνη και έργο της Αστυνομίας. Και ο έλεγχος για το κατά πόσο λειτουργεί σωστά ανήκει πρωτίστως στον Αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ενώ την πολιτική ευθύνη έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εν προκειμένω ο κ. Νίκος Τόσκας. Και φυσικά θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις γιατί είναι απούσα η Αστυνομία από αυτές τις «δράσεις», που έχουν προκαλέσει την ανησυχία και τον φόβο των ε­μπόρων, οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι και δεν τους φτάνουν τα προβλήματα από τον μειωμένο τζίρο, θα πρέπει να βρουν και λεφτά για τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα καταστήματά τους – λεφτά που δεν έχουν.


Και εδώ πλέον τον λόγο έχει η κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να καλύψει τη ζημιά που υπέστησαν τα καταστήματα από τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών.

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, διερωτώμενος αν «το ‘‘γιατί’’ οι βιτρίνες των καταστημάτων χρησιμοποιούνται ως ‘‘σάκος του μποξ’’ θα μείνει αναπάντητο, με τους εμπόρους στην κυριολεξία ‘‘να πληρώνουν τα σπασμένα’’. Η αστυνόμευση στην αγορά είναι απαραίτητη όλο το 24ωρο.

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του νόμου 3746/2009, για την άμεση αναστολή των υποχρεώσεων ή την έμμεση αποζημίωση των καταστηματαρχών, αφού όχι μόνο δεν τους περισσεύουν χρήματα, αλλά στους περισσότερους δεν υπάρχουν καν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές».

Προς επιβράβευση των… αντιεξουσιαστών για το «θεάρεστο έργο» τους στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης των φυλακών.

paron.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ