2018-03-08 09:19:24
Φωτογραφία για Στην Κύπρο παράνομες δοκιμές χαπιού AIDS-Θησαύρισε στις ΗΠΑ
Πλοκάμια και στην Κύπρο είχε ο άνθρωπος ο οποίος παράνομα θησαύριζε με χάπι του AIDS στην Αμερική. Πρόκειται για τον Μάρτιν Σκρέλι, του οποίου η δίκη ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Ο Σκρέλι, που χαρακτηρίστηκε ως ο πιο μισητός άνθρωπος του Internet, ήταν στέλεχος της φαρμακευτικής Turing Pharmaceuticals. Πριν από 3 χρόνια περίπου, αγόρασε τα δικαιώματα του φαρμάκου Daraprim (το οποίο χρησιμοποιείται από ασθενείς με AIDS). Αφού το αγόρασε, ανέβασε την τιμή του από τα 13,50 δολάρια ανά χάπι στα 750 δολάρια.

Ο Σκρέλι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι πώλησε μετοχές της Retrophin, ενώ παράλληλα προέτρεπε άλλους να αγοράσουν, και ότι επέκρινε ανώνυμα εταιρείες στο Διαδίκτυο για να ρίξει τις τιμές των μετοχών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν νέα έγγραφα, τα οποία αναφέρουν ότι ο Σκρέλι προέβη σε παράνομη δοκιμή του φαρμάκου στην Κύπρο το 2014. Ο Σκρέλι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για τον θάνατο ενός παιδιού.

Ο Σκρέλι, μαζί με δυο άλλους, κατέχουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο φάρμακο. Με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Retrophin ήταν σε θέση να ξεκινήσει μελέτες και κλινικές δοκιμές για να βελτιώσει δραστικά τη ζωή χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από αυτή τη φοβερή ασθένεια», όπως ανέφεραν ενώπιον Δικαστηρίου οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Ενώπιον Δικαστηρίου, ο Σκρέλι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που τον βαραίνουν με ποινή μέχρι 27 χρόνια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ