2018-03-09 06:58:14
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Πάφου: «Αναγκαία η ανέγερση νέου Μητροπολιτικού Ναού»
«Με τα χρήματα της ανταλλαγής του Δημόσιου Κήπου, θα ανεγερθεί Μητροπολιτικός Ναός», αναφέρει ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Στο taxidromos24.com, μίλησε ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, για δύο πάγια τοπικά θέματα που φαίνεται να απασχολούν την Εκκλησία το τελευταίο διάστημα.

Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο Μητροπολίτης Πάφου, «άνοιξε» τα χαρτιά του σχετικά με το Δημόσιο Κήπο και την ανταλλαγή, ενημερώνοντας μας για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία, αλλά και για την ανέγερση νέου μητροπολιτικού ναού στην πόλη μας.

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών μεταξύ του Δήμου, της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και του Υπουργείου Εσωτερικών, είχε επέλθει συμφωνία με βάση την οποία ο Δημόσιος Κήπος στον οποίο βρίσκεται το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ιδιοκτησία της Εκκλησίας, περιέρχεται στην ιδιοκτησία της Πολιτείας η οποία θα παραχωρήσει στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου ίσης αξίας γη σε άλλη περιοχή των δημοτικών ορίων Πάφου.


Η Πολιτεία θα παραχωρήσει στην Εκκλησία ίσης αξίας γη στην οποία η Ιερά Μητρόπολη Πάφου θα προωθήσει την ανέγερση νέου ναού

Σύμφωνα, όμως, με τον Μητροπολίτη Πάφου, υπάρχει καθυστέρηση στην διεκπεραίωση της διαδικασίας, κάτι που προβληματίζει την Ιερά Μητρόπολη, επισημαίνοντας πως ο νυν Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, φαίνεται να μην αναγνωρίζει τη συμφωνία.

«Η συμφωνία για τον Δημόσιο Κήπου, που υπογράφηκε μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, του Δημάρχου Πάφου, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, και του τέως Υπουργού Εσωτερικών, κ. Σωκράτη Χάσικου έχει παγώσει, αφού ο νυν υπουργός δε φαίνεται να την αναγνωρίζει, ζητώντας, παράλληλα, να γίνουν και κάποιες άλλες διαδικασίες”, δηλώνει ο Πάφου Γεώργιος.

«Συγκεκριμένα έδωσε εντολή στο χτηματολόγιο για να γίνουν νέες εκτιμήσεις, να ζητήσουν νέες άδειες κλπ. Τώρα η διαδικασία βρίσκεται σε ένα τέλμα», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης τόνισε, μέσα από τις δηλώσεις του, πως όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην Πάφο για τα εγκαίνια των έργων ανάπλασης, είχε αναφέρει ότι η συμφωνία ισχύει και θα προχωρήσει, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα διαφανούν, δηλαδή το κατά πόσο θα τηρηθεί, τώρα που τελείωσαν οι εκλογές.

Ακόμα, στις δηλώσεις του, ο Πάφου Γεώργιος, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για ανέγερση νέου μητροπολιτικού ναού, αφού για αυτό άλλωστε πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία ανταλλαγής.

Συγκεκριμένα, είπε: «Σίγουρα τον χρειαζόμαστε και το γεγονός ότι δεχθήκαμε να ανταλλάξουμε τον Δημόσιο Κήπο είναι, με τη χρηματική του αξία, να πάρουμε κάποια άλλη γη για να χτίσουμε εκεί τον νέο καθεδρικό ναό.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ