2018-03-09 10:01:14
Φωτογραφία για Ένωση Σερρών: Μην καταστήσετε τους αστυνομικούς επαίτες
Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Σερρών: Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι και εμείς, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, άλλες

πρωτοβάθμιες οργανώσεις αλλά και η Π.Ο.ΑΣ.Υ. να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα, τις υποχρεώσεις της Διοίκησης, Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, όπως αυτές αναφέρονται και επιβάλλονται από Νόμους και Προεδρικά Διατάγματα. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι θα κουραστούμε να ασχολούμαστε με τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων μας, αποκτημένα με συνδικαλιστικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, θα αναδεικνύουμε και θα καταγγέλλουμε καταστρατηγήσεις νομοθετημάτων που αποβαίνουν σε βάρος των συναδέλφων μας και απορυθμίζουν τον υπηρεσιακό, προσωπικό και οικογενειακό τους βίο.  Είναι εξωπραγματικό και εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κάλυψη και ενταλματοποίηση οδοιπορικών εξόδων του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Χώρας και των κατά τόπους μερικών διαχειριστών συναδέλφων μας, οι οποίοι κατά γενική ομολογία εργάζονται με περίσσια δύναμη και φιλότιμο προσπαθώντας να καλύψουν με τα πενιχρά αποθέματα της παγίας που διαθέτουν τις βασικές, τρέχουσες και έκτακτες ανάγκες.


             

            Ειδικότερα αναφέρονται τα κάτωθι:

         Α) Με το υπ’αριθμ. 25/2018 από 31-01-2018 αναδείξαμε και καταγγείλαμε την επινόηση της διοίκησης να αποσπαστούν πέντε (5) συνάδελφοι της Δ.Α. Σερρών σε νησιά του Αιγαίου για την ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου και Χίου προς αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χωρίς να λάβουν την προβλεπόμενη προκαταβολή οδοιπορικών εξόδων καθώς και εξόδων σίτισης και διαμονής. Έπειτα από την παρέμβαση μας,  το πρόβλημα λύθηκε, προσωρινά και μόνο για το μήνα Φεβρουάριο καθώς φαίνεται, διότι έως και σήμερα δεν τους έχουν δοθεί τα χρήματα για το μήνα Μάρτιο καθώς δεν έχει ενισχυθεί από το Αρχηγείο η χρηματική παγία της Δ.Α. Σερρών αλλά και άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και αιτήματα των Υπηρεσιών. Αποτέλεσμα: Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να καλύπτουν από τα χρήματα του μισθού τους τα έξοδα διαμονής και σίτισης, για μία απόσπαση που διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το οποίο οφείλει εγκαίρως να μεριμνήσει για την νομοθετικά προβλεπόμενη κάλυψη των εξόδων. Καλύπτοντας τα έξοδα αυτά οι συνάδελφοι μας με τις απολαβές του μισθού τους, στερούν τα χρήματα αυτά από τις οικογένειες τους που έχουν μείνει πίσω. Επιπροσθέτως, την 13-03-2018 άλλοι πέντε (5) συνάδελφοι μας καλούνται να αποσπαστούν στον Έβρο για τον ίδιο λόγο, χωρίς να υπάρχει μέριμνα από την Ηγεσία για την ενίσχυση της χρηματικής παγίας προκειμένου τους δοθούν οι προβλεπόμενες και απαιτούμενες χρηματικές προκαταβολές.

          Β) Από το έτος 2016 υπάρχουν εκκρεμή και ανεξόφλητα υπομνήματα οδοιπορικών εξόδων αποσπάσεων, μετακινήσεων και δικαστηρίων, χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε και εάν θα εξοφληθούν. Τα χρήματα αυτά τα έχουν καταβάλλει οι συνάδελφοι μας από το υστέρημα τους και όπως πάντα περιμένουν, όταν θυμηθεί και αποφασίσει η αρμόδια υπηρεσία να τα εγκρίνει και να τα ενταλματοποιήσει. Επιπροσθέτως, τα υπομνήματα των υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2011-2013 είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και ανεξόφλητα, αναγκάζοντας τους συναδέλφους να προβούν εκ νέου σε ενέργειες για να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει εδώ και πέντε (5) χρόνια.  Εκ του γεγονότος ότι κάποιοι εκ της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας αρέσκονται να υποβαθμίζουν και να διαβάλλουν την ανάδειξη προβλημάτων του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος, τους παρακαλούμε και τους προκαλούμε να ανατρέξουν στη σχετική εφαρμογή του συστήματος POLICE ON LINE για να πληροφορηθούν την αλήθεια των ισχυρισμών μας.

          Γ) Εξαιτίας της έλλειψης ενίσχυσης της χρηματικής παγίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Χώρας, μόλις και μετά βίας καλύπτονται οι βασικές και διαρκείς ανάγκες των διαχειρίσεων, όπως πληρωμή προμηθευτών, αγορά αναλωσίμων, σίτιση κρατουμένων κ.α., η πληρωμή των οποίων έχει καταντήσει σπαζοκεφαλιά και καλύπτονται οριακά με τις φιλότιμες και υπεράνθρωπές προσπάθειες των συναδέλφων-διαχειριστών.

        ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΑΠΑΞΙΩΣΗ. Είναι οι πλέον επιεικείς όροι που απεικονίζουν την παρούσα κατάσταση.

          Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε, να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, όπως επιτάσσει και υποχρεώνει το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο. Δηλαδή:

    1.) Άμεση ενίσχυση της χρηματικής παγίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χώρας, προκειμένου καλυφθούν βασικές και ανελαστικές ανάγκες.

    2.) Άμεση καταβολή χρηματικών προκαταβολών  στους αποσπασμένους συναδέλφους μας σε Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου και έγκαιρη καταβολή των προκαταβολών προς κάλυψη των εξόδων τους, όπως προβλέπεται, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

    3.) Άμεση ενταλματοποίηση και καταβολή ανεξόφλητων υπομνημάτων προηγούμενων ετών, χρήματα τα οποία κατέβαλλαν συνάδελφοι μας στερώντας τα από την οικογένεια τους.

    4.) Άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων δοκίμων Αστυφυλάκων  εκπαιδευτικής σειράς ετών 2011-2013.   

      Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων μας και να εμφανίζει εικονικά οικονομικά πλεονάσματα. Με την εξόφληση των εκκρεμών υπομνημάτων δεν κάνετε χάρη σε κανέναν. Εκπληρώνετε αυτά για τα οποία υποχρεούστε, επιστρέφεται τα χρήματα στους δικαιούχους συναδέλφους τα οποία παρατύπως έχετε δεσμεύσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

       Επιδείξτε επιτέλους στους συναδέλφους μας τη  μέγιστη σημασία και το ενδιαφέρον, όπως τους αρμόζει. Μην τους καταστήσετε επαίτες με τα χρήματα τους. 

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Ά Αντιπρόεδρος 

Άγγελος ΤΥΛΛΙΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ