2018-03-09 23:34:23
Φωτογραφία για Μπορεί ένα χρώμα να σε κάνει να κόψεις το τσιγάρο;
Το λένε opaque couché ή... αλλιώς Pantone 448C. 

Ναι, θυμίζει έντονα το χρώμα που έχουν τα «προϊόντα» του παχέως εντέρου όταν το προηγούμενο βράδυ έχεις φάει κάτι που δεν ήταν «σόι». Ιδού:

Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο σιχαμερό χρώμα που μπορεί να δει ανθρώπινο μάτι. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και το χρώμα εκείνο που θα σε βοηθήσει να κόψεις το τσιγάρο.

Στο συμπέρασμα αυτό είχε καταλήξει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 στην Αυστραλία και στην οποία συμμετείχαν 1000 και πλέον καπνιστές, η οποία είχε ως σκοπό την πρόταση και διερεύνηση μεθόδων για τον περιορισμό του καπνίσματος στη μακρινή ήπειρο. Να σημειώσουμε δε ότι μια άλλη αυστραλιανή έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2008, και η οποία είχε δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Tobacco Control, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η χρήση της συγκεκριμένης απόχρωσης του καφέ στις συσκευασίες προϊόντων καπνού, σε συνδυασμό με την επιλογή μικρότερων και «αδιάφορων» γραφιστικά γραμματοσειρών καθιστούσε τα προϊόντα αυτά «λιγότερο ελκυστικά στα μάτια των καταναλωτών».


Όλα αυτά, που αποτελούν μέρος του αντικαπνιστικού νόμου που ψηφίστηκε το 2012 από το αυστραλιανό κοινοβούλιο, έχουν καταστήσει την «χώρα των καγκουρό» κανονικό πρότυπο στην αντιμετώπιση τηςπλέον εθιστικής όσο και βλαβερής συνήθειας, όπως πιστοποιεί και η ομιλία που έδωσε η Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr. Margaret Chang στις 31 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος. Όπως ανέφερε η Dr. Chang «Θεωρώ ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν άμεσα το παράδειγμα της Αυστραλίας, αφού η θέσπιση συγκεκριμένων πολιτικών αποδεικνύεται ότι συμβάλει στην σταθερή μείωση του καπνίσματος [...] Μια απλή συσκευασία καθιστά σαφώς λιγότερο ελκυστικά τα προϊόντα καπνού (στο αγοραστικό κοινό). “Σκοτώνει” τη λάμψη τους, την αίγλη τους, κάτι που αξίζει σε προϊόντα που αποδεδειγμένα σκοτώνουν ανθρώπους».

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι μόλις τον περασμένο μήνα, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του παραπάνω χρώματος στο 60% κάθε συσκευασίας προϊόντος καπνού, με το ίδιο νόμο να υποχρεώνει τις καπνοβιομηχανίες να αναγράφουν τις επωνυμίες τους με συγκεκριμένου είδους και μεγέθους γραμματοσειρές σε ορισμένο σημείο πάνω στα πακέτα τους.

Μένει να δούμε αν αυτό το «ίου» πράσινο-καφέ θα κάνει το θαύμα του και στο «Νησί» Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ