2018-03-10 19:06:32
Φωτογραφία για Ο πόλεμος της Κίνας στη ρύπανση, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!
Η Κίνα κατακλύζεται από τη ρύπανση όπως ποτέ άλλοτε, παρά το ότι οι νέες πράσινες πολιτικές είναι τόσο σκληρές και εκτεταμένες που μπορούν να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας τα πάντα: Από τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι τις αγορές βασικών προϊόντων.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης, η Κίνα κατέληξε να είναι η χώρα με τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα στον κόσμο. Αλλά τώρα η κυβέρνηση, αυτό προσπαθεί να το αλλάξει χωρίς να καταστρέψει την οικονομία - και ίσως ακόμη και να χρησιμοποιήσει τις πράσινες πολιτικές της για να γίνει ηγέτης στην τεχνολογική καινοτομία. Έτσι, καθώς οι βουλευτές παρευρίσκονται στο ετήσιο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, εδώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής εστίασης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας είναι τόσο ακραία που το 2015, ο ανεξάρτητος ερευνητικός όμιλος Berkeley Earth εκτιμά ότι αποτέλεσε την αιτία για 1,6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στη χώρα.


Το νέφος είναι βαρύτερο στις βόρειες βιομηχανικές επαρχίες όπως η Shanxi, η κυρίαρχη περιοχή εξόρυξης άνθρακα και η περιοχή Hebei που παράγει χάλυβα. Οι εκπομπές εκεί συμβάλλουν στη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, επιπέδου PM 2,5 -πρόκειται για τα σωματίδια που δημιουργούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, επειδή μπορούν να εναποτεθούν στους πνεύμονες. Μπορεί να εκτείνεται από τη Μογγολία έως την Κίτρινη Θάλασσα και συχνά μέχρι τη Νότια Κορέα.

Οι ηγέτες στο Κογκρέσο δήλωσαν ότι θα αυξήσουν τις δαπάνες στα 40,5 δισ. γιουάν (6,4 δισ. δολ.) για να περιορίσουν τη ρύπανση κατά 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έχουν ως στόχο να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του θείου και οξειδίων του αζώτου κατά 3%. Πρόσθεσαν δε, ότι οι ημέρες μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε σημαντικές πόλεις έχουν μειωθεί κατά 50% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ