2012-05-30 15:54:16
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Συνέβη στην λεωφόρο της Μασαχουσέτης, νούμερο 2217
Περισσότερα από 6.000 άτομα επισκέφθηκαν την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον για να δουν βραβευμένα έργα  της δικής μας σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Ας σημειωθεί ωστόσο, ότι η μαζική αυτή προσέλευση στην λεωφόρο της Μασαχουσέτης, νούμερο 2217, όπου βρίσκεται η πρεσβεία μας, συνέπεσε με την Ημέρα Open House (την 12η Μαΐου) και το ότι παράλληλα διοργανωνόταν  το ετήσιο Συνέδριο Αμερικανών Αρχιτεκτόνων (ΑΙΑ) στο Washington Convention Center (16-19 Μαΐου). Ωστόσο, η απήχηση που είχε η έκθεση παραμένει εντυπωσιακή και αξίζουν συγχαρητήρια στον Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής που ανέλαβε την παραγωγή της.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της EUNIC-Ουάσιγκτον (European Union National Institutes for Culture) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα που διοργάνωσαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι 27 Πρεσβείες όλων των ευρωπαϊκών χωρών-μελών της με σκοπό τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης στην αμερικανική πρωτεύουσα.


Ο τίτλος της έκθεσης, (η οποία θα διαρκέσει μέχρι 6/6) είναι “Contemporary Greek Architecture: Same Roots, Different Routes” (δηλαδή, «Σύγχρονη Ελληνική Αρχιτεκτονική: κοινές ρίζες, διαφορετικές πορείες») και παρουσιάζονται υλοποιημένα έργα που καλύπτουν ένα φάσμα 50 χρόνων ελληνικής αρχιτεκτονικής, από το 1950-2000, καθώς και έργα του τρέχοντος αιώνα (δηλαδή, που υλοποιήθηκαν από το 2000 και μετά). Μεταξύ αυτών εκτίθενται και εκείνα (κατοικίες, δημόσια κτίρια και κτίρια επαγγελματικών χώρων) που διακρίθηκαν στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής που απένειμε το ΕΙΑ το 2000, 2004 και το 2008, καθώς και έργα από τις BIENNALE νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων.

Κύριος στόχος της έκθεσης είναι ο επισκέπτης να σχηματίσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα και να τοποθετήσει τον αρχιτεκτονικό προβληματισμό της Ελλάδος , στο παγκόσμιο γίγνεσθαι σε αυτό το πεδίο.

Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ