2018-03-13 10:01:02
Φωτογραφία για Η Παυλίνα Βουλγαράκη μας παρουσιάζει τις «Μωβ Καληνύχτες»
Εδώ και καιρό έψαχνα μια αφορμή για να πάω να παρακολουθήσω κάποιο από τα lives της.

Μετά τις επιτυχημένες της μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα τον Οκτώβριο, η Παυλίνα Βουλγαράκη συνεχίζει τις εμφανίσεις της ανά την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, την περασμένη Παρασκευή ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να βρεθώ στο Βυρσοδεψείο στα Χανιά για να την ακούσω από κοντά.

Μπαίνοντας στο χώρο, η όμορφη αισθητική, αλλά και ο κόσμος που είχε μαζευτεί -άλλοι στα τραπέζια, άλλοι κοντά στη σκηνή κι αρκετοί στο μπαρ- μου τράβηξαν αμέσως την προσοχή, όση ώρα περίμενα να ξεκινήσει το μουσικό μέρος. Οι συζητήσεις μεταξύ των θαμώνων διακόπηκαν ξαφνικά, λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το βράδυ, με τα φώτα να χαμηλώνουν και την μελαχρινή τραγουδοποιό μαζί με τους μουσικούς της (Κωστής Βήχος μπάσο, Γιώργος Κουρέλης πιάνο, Γιώργος Καρδιάνος κιθάρα, Αλέξης Σταυρόπουλος τύμπανα) ν’ ανεβαίνουν στη σκηνή.

«Γράφω τραγούδια για να μην ξεχνάω να θυμάμαι», τονίζει η Παυλίνα και παίρνει τη θέση της στη σκηνή, ανάμεσα στους μουσικούς και όχι μπροστά τους
. Εντυπωσιακή μέσα στα ωραία και σκουρόχρωμα ρούχα της, δημιούργησε αρκετές στιγμές που άγγιξαν λεπτεπίλεπτα το συναίσθημα και έκανε το κοινό να μετέχει αυτής της μυστηριακής ατμόσφαιρας, την οποία εκείνη και η μπάντα διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Από τα πρώτα τραγούδια που απολαύσαμε ήταν το «Έλα λίγο πιο κοντά» από την δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μωβ Καληνύχτες» που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Εκτός από το καινούργιο άλμπουμ, ακούστηκαν τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Λαβύρινθοι», καθώς και εκπληκτικές διασκευές αγαπημένων της κομματιών, όπως η «Συναυλία» της Χαρούλας Αλεξίου, «Φωτιά στο λιμάνι» από τα Ξύλινα Σπαθιά, «Ο παλιός στρατιώτης» του Γιώργου Νταλάρα, τα «Δειλινά» της Βίκυς Μοσχολιού και το «Where is my mind» των Pixies. Μελωδίες ποτισμένες με ένταση και πάθος και στίχους γεμάτους ενέργεια, άλλοτε θυμωμένους και αγριωπούς, άλλοτε λυρικούς και γεμάτους αγάπη, όπως ακριβώς και η ίδια η ζωή. Ένα πρόγραμμα σωστά δουλεμένο τόσο σκηνικά όσο και φωνητικά με την αισθητική να κυριαρχεί.

Η αύρα που επικρατούσε στο χώρο ήταν τόσο θετική και το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων, που ένιωθες ότι αυτό το βράδυ θα χαραχτεί έντονα στη μνήμη. Και νομίζω πως έτσι έγινε. Κανείς δεν σηκώθηκε να φύγει, γιατί όλοι ήθελαν κι άλλο. Η Παυλίνα δε χάλασε το χατίρι και με την ευκαιρία που ήταν εκεί, ζήτησε από τον πατέρα της Γιώργο Βουλγαράκη να ερμηνεύσουν a cappella το «Ήτανε μια φορά» του Νίκου Ξυλούρη, γνωρίζοντας την αποθέωση. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έχει πάρει φόρα και, εκμεταλλευόμενη την κωματώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έντεχνο τραγούδι σήμερα, αργά αλλά μεθοδικά έχει δημιουργήσει ένα κοινό που την ακολουθεί πιστά.

Info:

Μετά τις επιτυχημένες της μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα τον Οκτώβριο και την περιοδεία της ανα την Ελλάδα, η Παυλίνα Βουλγαράκη επιστρέφει δυναμικά για δύο μόνο Πέμπτες 22 και 29 Μαρτίου στο Σταυρό του Νότου.

Συντελεστές:

Κωστής Βήχος Μπάσο – φωνή

Μιχάλης Βρέττας Βιολί – φωνή

Γιώργος Κουρέλης Πιάνο – φωνή

Γιώργος Καρδιάνος Κιθάρα

Αλέξης Σταυρόπουλος Τύμπανα

Επιμέλεια προγράμματος: Πάνος Σουρούνης

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτες 22 και 29 Μαρτίου 2018 στις 22.00

Τιμή Εισόδου στο μπαρ:

13€ (με μπύρα - κρασί)

Τοποθεσία:

Σταυρός του Νότου, Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος (Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9226975)

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Dimitra Panda

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ