2018-03-13 20:09:36
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις για εξαπάτηση κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού – Προφυλακιστέος ο 70χρονος δράστης
Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά (31) περιπτώσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Φθιώτιδα και Μαγνησία – Οι δράστες προσποιούμενοι επιφανή πρόσωπα έπειθαν τους επαγγελματίες να τους στέλνουν στην Αθήνα μεγάλες ποσότητες κρέατος και λαδιού, καφέ, κατεψυγμένων και άλλων προϊόντων

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου: 10-03-2018, Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών, εξιχνιάσθηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνολικά (31) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων.

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη (22) περιπτώσεις απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, σε βάρος εμπόρων και κρεοπωλών, σε περιοχές της  Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.


Ως προς τη μεθοδολογία τονίζεται ότι, οι δράστες προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος, λαδιού, καφέ και άλλων ειδών, τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες, με τις εγκληματικές τους πράξεις, είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις (32.000) ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες, τα εξής :

       (4) τόνους και (100) κιλά λάδι

       (39) αρνιά

       (220) κιλά κρέας μοσχαριού

       Ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ

       Κατεψυγμένες είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ

       (20) κιλά μέλι

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη, στις (9-3-2018), το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του 70χρονου ημεδαπού δράστη.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός  63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της  συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.

Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας. Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.

 http://sinidisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ