2018-03-13 21:06:45
Φωτογραφία για «Tech neck»: Ποια είναι τα αίτιά του και πώς θα το αντιμετωπίσετε;
Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας έχουν «tech neck», δηλαδή έχουν αρχίσει ν’ αντιμετωπίζουν πόνους στο σβέρκο λόγω της συχνής χρήσης της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η προσήλωσή μας σε μία οθόνη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι από πόνοι στο σβέρκο μέχρι και μόνιμη αλλαγή στη σκελετοδομή μας.

Άρα, αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, τότε πιθανόν κι εσύ να έχεις «tech neck», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψουμε τη νέα εποχή και να «πετάξουμε» μακριά μας τις οθόνες.

Ειδικοί μας εξηγούν κάποιες απλές ασκήσεις που μπορούμε να εντάξουμε στη καθημερινή ρουτίνα μας και που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε το λεγόμενο «tech neck».

Τα αίτια του «tech neck»

Σύμφωνα με επιστήμονες, το σώμα μας έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στο τρόπο που το λειτουργούμε. Όταν, λοιπόν, φέρνουμε το κεφάλι μας μπροστά από μία οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε οι ιστοί χάνουν μέρος της ευκαμψίας τους.


Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, ας σκεφτούμε ότι εάν τυλίξουμε ένα λαστιχάκι γύρω από μία δέσμη στυλό, τότε το λαστιχάκι με τον καιρό θα ξεραθεί και θα χάσει κομμάτι της ελαστικότητάς του. Τότε είναι που αποκτούμε «tech neck».

Τρόποι αντιμετώπισης

Αρχικά, είναι σχεδόν επιβεβλημένο να απέχουμε από τις οθόνες μετά από 20-30 λεπτά χρήσης.

Εκτός όμως απ’ αυτό, υπάρχουν και ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε το «tech neck». Είναι απλές ασκήσεις που με 10 επαναλήψεις την ημέρα, ακόμα και στο γραφείο, μπορούν να μας ανακουφίσουν και να μας γλιτώσουν από μελλοντικά προβλήματα.

Τέντωμα

Φέρτε μπροστά τους ώμους και ταυτόχρονα τεντώστε προς τα εμπρός το σβέρκο. Στη συνέχεια ελάτε σε αντίθετη θέση με τους ώμους πίσω και το πηγούνι προς το ταβάνι.

Ασκήσεις σαγονιού

Φέρτε το σαγόνι προς τα κάτω, προς το κέντρο του λαιμού σαν να προσπαθείτε να κάνετε διπλοσάγονο. Στη συνέχεια με αργές κινήσεις επανέλθετε στην αρχική θέση.

Διατάσεις πάνω απ’ το κεφάλι

Σταθείτε κοιτώντας μπροστά με τους ώμους κάτω και πίσω απ’ τη γραμμή των αυτιών. Στη συνέχεια, φέρτε αργά τα χέρια πάνω απ’ το κεφάλι σα να προσπαθείτε να πιάσετε το ταβάνι. Τέλος, επαναφέρετε τα χέρια στην αρχική τους θέση.

Ραχιαίες ασκήσεις

Σταθείτε κοιτώντας μπροστά με τους ώμους κάτω και πίσω απ’ τη γραμμή των αυτιών. Χωρίς να αφήνετε τους ώμους να ανεβαίνουν, «πιέστε» τους ώμους μεταξύ τους πίσω απ’ την πλάτη σας. Έπειτα, χαλαρώστε.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ