2018-03-14 22:57:06
Φωτογραφία για Η... αποφράδα εβδομάδα του Ρεξ Τίλερσον: Έχασε τον πατέρα του, έχασε και την δουλειά του...
  Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Αμερικανός τέως, πλέον, ΥΠΕΞ, έμαθε

μέσω Twitter την απόλυσή του από τον Τραμπ Ήταν 2 τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ξύπνησε με ένα τηλεφώνημα τον -τέως, πλέον- υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος ξεκουραζόταν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να ειδοποιήσει τον Τίλερσον ότι αποφάσισε -αιφνιδιαστικά και χωρίς ουσιαστικά να συμβουλευτεί τον κορυφαίο διπλωμάτη του- πως επιθυμεί να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ήταν ο πρώτος "καλός" ύπνος για τον Τίλερσον ύστερα από αρκετές ημέρες. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απεβίωσε ο πατέρας του, και είχε ζητήσει διήμερη άδεια, προκειμένου να τον κηδέψει.

Προτού καλά-καλά συνέλθει από την απώλεια, ο Τίλερσον είχε να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση: στο πρώτο του ταξίδι στην Αφρική ως υπουργός των ΗΠΑ και αρκετές ώρες νωρίτερα στη ζώνη ώρας από αυτήν της Αμερικής, ο Τίλερσον έπρεπε να επιδοθεί σε δεκάδες τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι πράγματι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να "τινάξει στον αέρα" δεκαετίες αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, για χάριν ίσως της πιο ιστορικής "χειραψίας" μεταξύ προέδρου των ΗΠΑ και ξένου ομόλογου του, ήδη από την εποχή που ο Ρίτσαρντ Νίξον επισκέφθηκε την Κίνα.

"Κοιμήθηκα γύρω στις τέσσερις ώρες μέσα σε τρεις μέρες εξαιτίας των όσων συνέβαιναν" δήλωσε ο Τίλερσον, εμφανώς εξουθενωμένος, επιστρέφοντας από τη Νιγηρία
. Επιπλέον, ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στο στομάχι και έπρεπε να γυρίσει στις ΗΠΑ μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου να κάνει τις προετοιμασίες για τη συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα.

Επιστρέφοντας στην Αμερική ήρθε φυσικά αντιμέτωπος με το περίφημο tweet του Αμερικανού προέδρου, μέσω του οποίου γνωστοποιήθηκε η απόλυσή του. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Τίλερσον που ακολούθησε: "Ανυπομονώ να ξεκουραστώ"...
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ