2018-03-15 15:54:08
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Στα «όρια της φτώχειας» οι δημότες, 67.000 χιλιάδες € χλιδάτες δαπάνες στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ για γεύματα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά....
   -Πληρώσαμε 67.187,74 ευρώ για γεύματα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά. Ξεπέρασε η Δημοτική Αρχή κάθε όριο ανάγκης και λογικής       -Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, μπορεί να νοιώθουμε κυριολεκτικά «στο πετσί μας» το τι θα πει κρίση και οικονομική στενότητα, αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί διόλου το Κέντρο Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, το οποίο δαπάνησε 67.187,74 € για γεύματα, αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά. Και αυτό, την στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να επιλέξει πιο οικονομικά, δείχνοντας (λέμε τώρα) σεβασμό στα χρήματα των δημοτών. 

    -Να σταματήσουν τα "Χουβαρνταλίκια" με τα λεφτά των δημοτών και να τεθεί φραγμός στις χλιδάτες δαπάνες ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.


    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

-Πόσα χρηματικά εντάλματα πληρωμής έχουν εκδοθεί από το Κέντρο Μέριμνας  από 1-9-2014 μέχρι σήμερα;

-Πόσα από αυτά έχουν πάει για έλεγχο στο Ελεγκτικό  Συνέδριο;

Aγαπητοί Αναγνώστες

       Τονίζω για μία ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση. Κάνω πολιτική κριτική στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Δεν κριτικάρω τον εργολάβο, τον προμηθευτή, την εταιρεία. Δεν κριτικάρω φυσικά πρόσωπα. Κριτικάρω πολιτικά το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον Δημοτικό Σύμβουλο, το μέλος του ΔΣ  οι αποφάσεις των οποίων επηρεάζουν τις ζωές μας και ταυτόχρονα προτείνω λύσεις για τα θέματα του Δήμου μας. 

Τονίζω και το εξής: Δεν γνωρίζω κανένα εργολάβο, προμηθευτή, εταιρεία, μαγαζάτορα ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. 

           Η έναρξη δημοσίευσης συγκεντρωτικών δαπανών έχει φέρει σε αμηχανία και έχει  σκορπίσει  πολιτικό πανικό και  ΟΧΙ ΜΟΝΟ  στους πρώην και νυν διοικούντες το Δήμο μας. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ποσά που έχουν ξοδευτεί είναι πέρα από κάθε ανάγκη και λογική.

         Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για δαπάνες που αφορούν γεύματα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου. Πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις δεν έχουν σχέση με πολιτισμό. Οι περισσότερες αν όχι όλες καταλήγουν σε γεύματα που ουδείς γνωρίζει ποιοι παρακάθονται, πόσοι παρακάθονται και μια ποια ιδιότητα. Πολλά δε από τα έξοδα αυτών των εκδηλώσεων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΜΙΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. 

        Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: Ο Δήμος επιβάλλεται να βοηθά όλους τους συλλόγους με ένα ποσό ανάλογα με τα μέλη τους και τις δραστηριότητες τους. Το ποσό αυτό είναι συζητήσιμο. Δεν έχει καμία υποχρέωση ο Δήμος να καλύπτει εξ ολοκλήρου ή κατά το μεγάλο ποσοστό εκδηλώσεις- πανηγύρια που διοργανώνονται έξω από το πλαίσιο που κινούνται οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, μορφωτικού, ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Άλλο το πανηγύρι, άλλο η διασκέδαση των Δημοτών ιδιωτικά που πληρώνουν από τη τσέπη τους και άλλο Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ τα έξοδα της. 

      Θέση ξεκάθαρη και θαρραλέα. Δεν μπορεί για παράδειγμα κάποιοι να χρωστάνε στο Δήμο τεράστια ποσά σε νερό, πλατείες και να τρώνε και να πίνουν τζάμπα και ενίοτε ίσως να έχουν έσοδα από το Δήμο. Εύχομαι (χωρίς να ελπίζω) το τελευταίο να μην συμβαίνει..........

 

      Δεν μπορεί να μην λειτουργεί το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ που έχουμε προτείνει αρκετές φορές και την ίδια στιγμή να ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

         Βέβαια αυτό δεν γίνεται τυχαία. Η διοργάνωση από το Δήμο των πανηγυριών αυτών ανάμεσα στους πολλούς σκοπούς της Δημοτικής Αρχής είναι να καλύψει την ανυπαρξία αναπτυξιακού έργου. Δημιουργείται θόρυβος για να καλύψει την αποτυχία τους και παράλληλα κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.  

Παρακαλώ δείτε ένα χρηματικό ένταλμα πληρωμής του Δήμου της Λευκάδας:

       Εύκολα προκύπτει ότι αναφέρεται ο αριθμός των ατόμων του δείπνου. Δέκα άτομα και το ποσό είναι 120 ευρώ. Λογικό ποσό. Όλοι μας έχουμε φάει σε μαγαζιά και το ποσό των 12 ευρώ ανά άτομο θεωρώ ότι είναι η οροφή ανά άτομο. 

      Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το εξής: Παρακαλώ δείτε στα συνημμένα που δικαιολογητικά μεταξύ των άλλων  περιλαμβάνονται: Οικονομικές προσφορές, βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, αντίγραφο ποινικού μητρώου. 

           Η αναφορά στο χρηματικό ένταλμα αυτό μου δίνει την ευκαιρία να υποβάλλω ορισμένα ερωτήματα προς το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες:

 -Μπορείτε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να διαβεβαιώσετε τα μέλη του και τους Δημότες κατά συνέπεια ότι, Ουδείς εργολάβος, προμηθευτής, μαγαζάτορας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ; -Γιατί αν χρωστά και ταυτόχρονα του δίνετε απευθείας αναθέσεις τούτο είναι πολιτικά, ηθικά και δεοντολογικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

        Υπάρχουν ναι ή όχι εργολάβοι, προμηθευτές που παρότι βρίσκονται σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με το Δήμο (ανεξάρτητα απόφασης) ταυτόχρονα παίρνουν απευθείας αναθέσεις από το Δήμο; Εδώ θα επανέλθουμε....

      Στη  αίτηση που έχω καταθέσει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου από το καλοκαίρι γιατί δεν έχω πάρει απάντηση; Tυχαία; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...

 *****************

     Παρακάτω παρακαλώ δείτε ένα χρηματικό ένταλμα του Δήμου μας: Το Μάη του 2017 σε ξενοδοχείο της Βόνιτσας συμφερόντων του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σώζου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας ορθώς ο  Δήμος παράθεσε γεύμα στα μέλη του μετά την λήξη της συνεδρίασης. Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας είναι 51 τα οποία δεν ήταν όλα παρόντα. Παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ή  μέλη τοπικών συμβουλίων ήταν το πολύ 10. Ήμουν παρών στη συνεδρίαση αυτή. Δείτε παρακαλώ το χρηματικό ένταλμα πληρωμής του γεύματος αυτού:

       Δεν κάνω κανένα σχόλιο. Φίλοι αναγνώστες τα σχόλια δικά σας....

***********

       Συνεχίζουμε την ενημέρωση σας με δαπάνες που αφορούν γεύματα που παρέθεσε ο Δήμος μέσω του Κέντρου Μέριμνας. Σε κανένα χρηματικό ένταλμα δεν αναφέρεται αριθμός ατόμων.

ΣΥΝΟΛΟ =8.829,48 €

2016

ΣΥΝΟΛΟ =9.261,44 €

2017

ΣΥΝΟΛΟ  =14.568 €

Τα παραπάνω απεικονίζονται στο παρακάτω πίνακα 1.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΓΕΥΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ  =34.181,42 €

*********************

Συνεχίζουμε με δαπάνες που αφορούν αναψυκτικά:

2015

ΣΥΝΟΛΟ =10.746,86 €

2016

ΣΥΝΟΛΟ  =5.594,72 €

2017

ΣΥΝΟΛΟ=12.760,68 €

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

ΣΥΝΟΛΟ  =29.102 €

**********************

Κλείνουμε για σήμερα με δαπάνες που αφορούν εμφιαλωμένα νερά:

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

2015

ΣΥΝΟΛΟ  =821,33 €

2016

ΣΥΝΟΛΟ 2.071,33 €

2017

ΣΥΝΟΛΟ  =1.011,66 €

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

ΣΥΝΟΛΟ  =3.904,32 €

******************

Από τους πίνακες 1,2,3 προκύπτει:

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ  

34.181,42 +29.102,00 +3.904,32 =67.187,74 ευρώ

************

Αγαπητοί Συνδημότες

      Οι παραπάνω δαπάνες είναι μέρος των συνολικών δαπανών που πληρώσαμε για τις εκδηλώσεις που έγιναν από το Κέντρο Μέριμνας. Προσεχώς θα μάθετε τις υπόλοιπες.  

   Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)-Το καλοκαίρι έγινε στη Κουκουμίτσα μία συναυλία που τραγούδησε η κ Μελίνα Ασλανίδου  με εισιτήριο για τους Δημότες. Το Κέντρο Μέριμνας κάλυψε μέρος των εξόδων της συναυλίας. 

     Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη να απαιτήσει, οι αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημότες ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της συναυλίας. 

2)-Η ενημέρωση σας θα συνεχιστεί την Πέμπτη 22-03-2018 με δαπάνες που αφορούν ύδρευση, φωτισμό, αποχέτευση, άρδευση μετά την 01-09-2014. Οι δαπάνες αυτές είναι κάτω ή πάνω από 1.000.000 ευρώ; OΨΟΜΕΘΑ.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ