2018-03-16 08:08:33
Φωτογραφία για 4 πράγματα που όλοι οι γονείς παιδιών με δυνατή θέληση γνωρίζουν
Ένα είναι σίγουρο! Το παιδί σας έχει έντονη προσωπικότητα και δυνατή θέληση. Δεν δέχεται εύκολα το "όχι" και φυσικά δεν περιμένει να του δικαιολογήσετε το τι και το πώς. Πολλοί θα το χαρακτηρίσουν πεισματάρικο, ξεροκέφαλο ή και κακομαθημένο. Πολλοί, επίσης, θα κρίνουν τις ικανότητές σας ως γονέα.

Ό,τι και αν σας λένε, όμως, εσείς ξέρετε ότι αυτό το παιδί το αγαπάτε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και θέλετε μόνο το καλό του. Όπως σας αγαπά και εκείνο. Διαβάστε, λοιπόν, 4 πράγματα που όλοι οι γονείς παιδιών με δυνατή θέληση γνωρίζουν, πάρτε μια βαθιά ανάσα και πείτε ένα μπράβο στον εαυτό σας.

Όλοι οι γονείς παιδιών με έντονη προσωπικότητά, λοιπόν:

Κάνουν το καλύτερο που μπορούν

Το να είσαι γονιός ενός παιδιού με θέληση δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλές φορές που ακυρώσατε ή αρνηθήκατε επίτηδες την παρουσία σας σε ένα πάρτι ή την επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι, επειδή φοβηθήκατε για το πώς θα «δράσει» το παιδί σας, αλλά και για το πώς θα φανούν στους άλλους οι γονικές σας ικανότητες. Ακόμα, όμως, κι άν όλα μοιάζουν σαν ατελείωτη μάχη ανάμεσα στη δυνατή θέληση του παιδιού σας και στην υπομονή σας, ξέρετε, ότι προσπαθείτε για το δικό του καλό και κάνετε το καλύτερο που μπορείτε γι’ αυτό.


 Θα τα κάνουν όλα λίγο περισσότερο

Θα φωνάξουν περισσότερο, θα απειλήσουν περισσότερο, θα προσπαθήσουν να πειθαρχήσουν περισσότερο, θα ακούσουν πολλά περισσότερα για το τι θα πρέπει να κάνουν. Είναι αλήθεια, ότι οι περισσότεροι γονείς θα σας προτείνουν λύσεις, θα σας δίνουν συμβουλές τις οποίες έχετε σίγουρα δοκιμάσει, αλλά πιθανότατα δεν λειτούργησαν. Μην τα παρατάτε, όμως. Ξέρετε ότι, όταν πετυχαίνετε η χαρά θα είναι πολύ περισσότερη!

Γίνονται καλύτεροι γονείς χάρη στα παιδιά τους

Οι γονείς παιδιών με έντονη προσωπικότητα, ίσως νιώθουν, ότι αποτυγχάνουν τις περισσότερες φορές, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα παιδί με δυνατή θέληση το οποίο βρίσκει τρόπους να κάνει τη ζωή όλων απλούστερη και από έναν γονέα που ήταν εκεί για να το καθοδηγήσει. Ναι, θα κάνετε το κάτι παραπάνω, αλλά έτσι - μέσα από την προσπάθεια και την υπομονή - γίνεστε και εσείς καλύτεροι γονείς και καλύτεροι άνθρωποι...

Θα κάνουν σπουδαία πράγματα

Το ένα πράγμα που σκέφτονται συχνά οι γονείς παιδιών με δυνατή θέληση, και αν δεν το κάνουν θα έπρεπε, είναι το πόσο σπουδαία θα είναι τα παιδιά τους μεγαλώνοντας. Θα πετυχαίνουν όσα ονειρεύονται. Ό,τι σας δυσκολεύει τώρα στο να τα μεγαλώσετε, είναι τα στοιχεία εκείνα που θα τα κάνουν ανεξάρτητους ανθρώπους μια μέρα. Είναι δουλειά σας να τα οδηγήσετε στο να καταφέρουν εκείνο που σκέφτονται και να γίνουν υπέροχα παιδιά και άνθρωποι στο μέλλον...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ