2018-03-16 18:27:35
Φωτογραφία για Ακμή: Τέσσερις μύθοι που πρέπει να ξεχάσετε!
Υποφέρατε στην εφηβεία από την ακμή; Ίσως σε αυτήν την περίπτωση να ακούσατε πολλά πράγματα, κάποια από τα οποία να μην είχαν καμία δόση αλήθειας.

Τι πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζετε για την ακμή; Ποιοι είναι οι συνηθέστεροι μύθοι και που βρίσκεται η αλήθεια;

Διαβάστε παρακάτω τους τέσσερις πιο κοινούς μύθους:

Μύθος #1: Η κακή υγιεινή προκαλεί ακμή

Ναι, πρέπει να πλένουμε τακτικά το πρόσωπό μας, αλλά η ακμή δεν προκαλείται από αυτό. Αντιθέτως, αν αρχίσετε να καθαρίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας, μπορεί να το ερεθίσετε και να το κάνετε να δείχνει ακόμα χειρότερο.

Μύθος #2: Πρέπει να σπάμε τα σπυράκια

Αν σπάσετε τα σπυράκια σας, θα δημιουργήσετε επιπλέον φλεγμονές με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει πολύ χειρότερο και να επεκταθεί. Χρησιμοποιήστε κάποια τοπική αλοιφή, η οποία μπορεί να τα κάνει να μαραθούν και προσοχή, μην τα αγγίζετε.


Μύθος #3: Τα junk food προκαλούν ακμή

Υπάρχουν κάποιοι συσχετισμοί μεταξύ διατροφής και ακμής, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε. Πολλοί άνθρωποι με ακμή έχουν λιπαρή επιδερμίδα και αυτό έχει προκαλέσει το συσχετισμό με τα λιπαρά φαγητά. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ισχύει. Το γάλα, από την άλλη πλευρά, πιστεύεται ότι επιδεινώνει την ακμή, ενώ μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά την βελτιώνει.

Μύθος #4: Η ακμή εξαφανίζεται μόνη της

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Η ακμή δημιουργείται επειδή η επιδερμίδα σας παράγει επιπλέον έλαια, με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι πόροι. Υπάρχουν θεραπείες με συνταγή ή και χωρίς, που πρέπει να τις αξιοποιήσετε, χωρίς ντροπή.

Πηγή: iatronet.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ