2018-03-16 19:55:22
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Διανύεις την καλύτερη ίσως περίοδο της ζωής σου, καθώς περιμένεις το μωράκι σου και εσύ και ο σύντροφός σου είστε πανευτυχείς!

Εάν έχεις ξαναγίνει μανούλα, θα γνωρίζεις μερικά βασικά για τις εξετάσεις που είναι απαραίτητο να κάνεις όσο είσαι έγκυος. Εάν αυτό το μαγικό γεγονός σου συμβαίνει για πρώτη φορά στη ζωή σου, σου έχουμε έναν μίνι οδηγό!

Οι εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που είναι απαραίτητες είναι αρκετές, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε τρομάζει! Πρόκειται για μια απαραίτητη διαδικασία για να τα έχεις όλα υπό έλεγχο και να μην έρθεις αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις. Είσαι έτοιμη να μάθεις;

Αυτές είναι οι απαραίτητες εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο περιλαμβάνει μια σειρά από κλασικές εξετάσεις, αλλά και ορισμένες πιο εξειδικευμένες για να διαπιστωθεί ότι όλα είναι καλά.

Γενική αίματος και ούρων, Κ/Α ούρων, εξέταση θυρεοειδούς ορμόνης, T3,T4, ουρία, σάκχαρο, FE ορού, Toxo (IgG –IgM), φερριτίνη, CMV (IgG – IgM), εξέταση Ερυθρά (IgG IgM), HSbAg (για διαπίστωση λοίμωξης ηπατίτιδας Β), HCV (για λοίμωξη στο ήπαρ), HIV, ομάδα αίματος – RH, test Δρεπάνωσης, ηλεκτροφόρηση Hb (είδη αιμοσφαιρίνης), ηλεκτροκαρδιογράφημα και καρδιολογική εξέταση.

Παράλληλα, θα πρέπει να κάνεις υπερηχογράφημα κύησης και μέτρηση αυχενικής διαφάνειας. Η συγκεκριμένη εξέταση είναι ιδιαίτερα σημαντική για ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδρόμου Down και γίνεται μαζί με την εξέταση PAPP-A, η οποία δείχνει τι πιθανότητες υπάρχουν για εμφάνιση χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο έμβρυο.

Παράλληλα, στην 11η-13η εβδομάδα θα πρέπει να κάνεις υπερηχογράφημα για προσδιορισμό αυχενικής διαφάνειας -μήκος τραχήλου- και ηλικίας εμβρύου.

Τέλος, ο γιατρός θα σου κάνει έλεγχο για ινοκυστική νόσο και για το ενζυμο G-6-PD.

Δεύτερο τρίμηνο

Υπερηχογράφημα Β-επιπέδου την 22η εβδομάδα για τον κίνδυνο χρωμοσωμικών ανωμαλιών.Καμπύλη σακχάρου: Πρόκειται για μια εξέταση που γίνεται εάν την κρίνει ο γιατρός απαραίτητη και θα πρέπει να την κάνεις την 26η – 27η εβδομάδα.Γενική αίματος και ούρων.

Τρίτο τρίμηνο

Καρδιοτοκογράφημα προκειμένου να διαπιστωθεί η κινητικότητα του εμβρύου στη μήτρα και η δραστηριότητα της μήτρας.Doppler αγγείων μήτρας και εμβρύου για τη διαπίστωση της ροής αίματος στον ομφάλιο λώρο και στις δυο μητριαίες αρτηρίες. Μέσω αυτής της εξέτασης διαπιστώνεται εάν υπάρχει ανεπάρκεια πλακούντα.Βιοφυσικό προφίλ: Η συγκεκριμένη εξέταση δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να δει τις κινήσεις των μελών και του θώρακα του εμβρύου.

Φυσικά, ο γυναικολόγος σου θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και θα σε συμβουλεύσει εάν χρειάζεσαι κάποια έξτρα εξέταση.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ