2018-03-17 00:07:26
Φωτογραφία για Ο υπερηχητικός πύραυλος cruise που «πιάνει» τα 2,8 Mach
Ένα υπερηχητικό βλήμα cruise BrahMos, εκτοξεύτηκε... (δοκιμαστικά) επιτυχώς, από ινδικό stealth αντιτορπιλικό προηγμένης τεχνολογίας.

Το κλάσης Kolkata αντιτορπιλικό του Ινδικού Ναυτικού, εκτόξευσε με επιτυχία έναν πύραυλο BrahMos την Κυριακή, ανέφερε το United News of India (UNI).

Η εκτόξευση του ταχύτερου πυραύλου cruise στον κόσμο, ήταν μέρος του Acceptance Test Firing τμήματος μιας ναυτικής άσκησης που διεξήχθη στη δυτική ακτή της χώρας, μετέδωσε το UNI.

Αυτή είναι η τρίτη δοκιμή εκτόξευσης του πυραύλου: εγκαινιάστηκε από το INS Kolkata τόσο τον Ιούνη του 2014 όσο και τον Φεβρουάριο του 2015. Ο στόχος της Κυριακάτικης εκτόξευσης ήταν να επικυρώσει τα νεότερα συστήματα του INS Kochi.

Ο δύο σταδίων πύραυλος πολλαπλών αποστολών, ο οποίος αναπτύχθηκε από την Ρωσο-ινδική κοινοπραξία BrahMos Aerospace, είναι σε υπηρεσία με το ινδικό ναυτικό από το 2005.

Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 290 χιλιόμετρα και ταξιδεύει με την επιβλητική ταχύτητα των 2.8 Mach. Είναι ικανός να εκτοξευθεί από τη γη, τη θάλασσα, το βυθό και τον αέρα, εναντίον θαλάσσιων και χερσαίων στόχων.

Οι ινδικές αεροπορικές δυνάμεις σχεδιάζουν να υιοθετήσουν το νέο πύραυλο cruise BrahMos, ο οποίος θα μπορεί να εκτοξευθεί από αεροσκάφη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ