2018-03-17 15:19:14
Φωτογραφία για Ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ βγαίνει... στη σύνταξη
Μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών στην Ασία, βγαίνει στην σύνταξη . Ο λόγος για το μεγιστάνα  στο Χονγκ Κονγκ Li Ka-shing.

Συγκεκριμένα, ο  89χρονος δισεκατομμυριούχος Li, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, την οποία έχτισε τα προηγούμενα 70 χρόνια.

Ο Li Ka-shing θα παραιτηθεί, λοιπόν, από τη θέση του προέδρου του ομίλου CK Hutchison και του κολοσσού της αγοράς ακινήτων CK Asset, στις 10 Μαΐου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου. Παρ' όλα αυτά, ο ακούραστος Li θα συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα ανώτερου συμβούλου.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση προς τους μετόχους μας για την συνεχή εμπιστοσύνη και στήριξη των τελευταίων ετών», τόνισε ο Li, του οποίου διάδοχος θα είναι ο 53χρονος γιος του Victor Li.

Ο Li Ka-shing εμφανίστηκε σίγουρος για τις ικανότητες του γιου του να αναλάβει τα ηνία του γιγαντιαίου ομίλου, ενώ παράλληλα δήλωσε πως είναι ευγνώμων και ευλογημένος που κατάφερε να δημιουργήσει την CK Holdings και να προσφέρει στην κοινωνία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ