2018-03-17 21:09:08
Φωτογραφία για Τρία νέα πλωτά ασθενοφόρα στο Αιγαίο υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού
Τρία νέα πλωτά ασθενοφόρα θα μπουν στον αγώνα για την αναβάθμιση της Υγείας στα νησιά του Αιγαίου, έως τα τέλη του 2018. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, τα τρία συγκεκριμένα σκάφη, που θα έχουν ως «Βάση» τα νησιά Ρόδος, Λέρος και Νάξος, θα είναι διαμορφωμένα για να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες σε ασθενείς που χρήζουν μεταφοράς και περίθαλψης σε νοσοκομείο, ενώ θα εί­ναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. 

Τα πλωτά ασθενοφόρα, σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, θα έχουν ως πλήρωμα τρεις Λιμενικούς και δύο άτομα από το ΕΚΑΒ, και θα μπορούν να χρησιμοποιη­θούν για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκο­μεία, αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης μεταναστών ή προσφύγων. 

Η προμήθεια των τριών πλωτών ασθενοφόρων για το Νότιο Αιγαίο και 10 οχημάτων αγροτικών για τη μεταφορά ατόμων σε δύσβατες περιοχές, θα γίνει μέσω του προγράμματος «Interreg Ελ­λάδα - Κύπρος», που προβλέπει ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις η διακομιδή γίνεται με μικρά σκάφη νησιωτών αλιέων (καΐκια). 


Δεδομένου, δε, ότι πρόκειται για μεταφο­ρά σοβαρών περιστατικών, η διακομιδή τους με ένα μικρό σκάφος κατά τη διάρκεια, έστω και μικρής, θαλασσοταραχής εγκυμο­νεί σημαντικούς κινδύνους για την επιβίωση των ασθενών, καθώς, ελλείψει ιατρικού εξοπλισμού, έρχονται αντιμέτωποι με αντί­ξοες συνθήκες, λόγω της ταλάντευσης και των κραδασμών που προκαλεί το κύμα στο πλοιάριο. 

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-17/03/2018 - ΦΩΤΟ: aigaio365.gr - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ