2018-03-18 08:08:13
Φωτογραφία για Ο Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Κίνας
Ο Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη, όπως αναμενόταν, ομόφωνα από το κινεζικό κοινοβούλιο πρόεδρος της Κίνας για δεύτερη πενταετή θητεία Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάργηση του ανώτατου ορίου των δύο πενταετών θητειών για τον Κινέζο πρόεδρο, που ενέκρινε το κοινοβούλιο, ο 64χρονος Σι εκλέχθηκε ομόφωνα από τους σχεδόν 3.000 αντιπροσώπους που ήταν παρόντες στην ετήσια σύνοδο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC).

Δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ο Ουάνγκ Κισάν αντιπρόεδρος

Το κινεζικό κοινοβούλιο εξέλεξε τον Ουάνγκ Κισάν, στενό σύμμαχο του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας κατά της διαφθοράς, στη θέση του αντιπροέδρου της Κίνας, σε μια αναμενόμενη κίνηση. Ο Ουάνγκ υποκλίθηκε δυο φορές και στη συνέχεια προχώρησε προς τον Σι για να του σφίξει το χέρι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας μέσα στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο. Μόνον ένας ψήφισε κατά του Ουάνγκ από τους 2.970 που ψήφισαν.


Ο Σι και ο Ουάνγκ δήλωσαν μόνον υποταγή στο Σύνταγμα και δεν εκφώνησαν λόγο. Ο Ουάνγκ, γνωστός και με το προσωνύμιο "ο πυροσβέστης" για τον κεντρικό του ρόλο στην αντιμετώπιση ζητημάτων διαφθοράς και εσωτερικών οικονομικών προβλημάτων επί σειρά ετών, είναι επίσης έμπειρος στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ βάσει της προηγούμενης ιδιότητάς του ως ο αξιωματούχος που ηγείτο των ετήσιων οικονομικών συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ουάνγκ ήταν ένας σημαντικός παράγοντας της μάχης του Σι κατά της διαφθοράς, οδηγώντας κατά την θητεία του δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη φυλακή, μεταξύ των οποίων τον επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας Ζου Γιονγκάνγκ, ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στην Κίνα, ο οποίος εκτίει τώρα ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Ζάο Ουανπίνγκ, βουλευτής της κεντρικής επαρχίας Ανχούι, δήλωσε στο Reuters ότι η εκλογή του Ουάνγκ ήταν σύμφωνη με την επιθυμία του λαού, λόγω των προσπαθειών του κατά της διαφθοράς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ