2018-03-19 01:03:17
Φωτογραφία για Τέσσερις λόγοι που ξυπνούν τα μωρά τη νύχτα και τι να κάνετε
Υπάρχουν μωράκια που δεν κοιμούνται καλά και ξυπνάνε συνεχώς μέσα στη νύχτα Δείτε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να τα ξεπεράσετε;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις συνήθειες ύπνου των παιδιών είναι πολλοί, με μερικούς από αυτούς να είναι η πείνα, ο πόνος, οι αρρώστιες, το άγχος.

Ας δούμε αναλυτικά τους λόγους που ξυπνά... αξημέρωτα το μωρό σας!

1. Ξυπνά τη νύχτα γιατί πεινάει και θέλει νανούρισμα από τη μαμά του

Εάν κοιμίζατε το μωρό σας ενώ θήλαζε ή έπινε από το μπιμπερό είναι πιθανό να ξυπνάει γιατί θέλει αυτόν τον τρόπο ανακούφισης για να κοιμηθεί ξανά. Άρα ταΐστε το μωρό έχοντας αναμμένο ένα φωτάκι νυχτός ώστε να παραμένει ξύπνιο όσο τρώει και μετά βάλτε το στην κούνια του.

2. Το πρωινό νήπιο!

Το πολύ πρωινό ξύπνημα των νηπίων 1,5 έως 2 ετών είναι φυσιολογικό. Κάθε φορά που το μικρό σας ξυπνά πηγαίνετε κοντά του και εξηγήστε του ότι ακόμα δεν είναι πρωί. Ορίστε του ότι πρέπει να ξυπνήσει αργότερα και δώστε του μερικά ήσυχα παιχνίδια για να παίξει. Αν κλάψει πηγαίνετε στο δωμάτιό του κάθε 5 λεπτά και πείτε του το ίδιο πράγμα. Όταν είναι η κανονική ώρα που πρέπει να ξυπνήσετε ανοίξτε τις κουρτίνες και τις γρίλιες στο δωμάτιό του ως ένδειξη ότι η μέρα ξεκίνησε.


3. Δεν κοιμάται τη μέρα

Πολλά νήπια αρνούνται να κοιμηθούν τη μέρα με αποτέλεσμα να νυστάζουν νωρίς το βράδυ και να γκρινιάζουν. Κοιμούνται απόγευμα και ξυπνάνε χορτασμένα από τον ύπνο πριν προλάβει καλά καλά να ξημερώσει.

4. Παιδικοί εφιάλτες

Εμφανίζονται γύρω στην ηλικία των δύο χρόνων, είναι όμως πιο συχνά μεταξύ τριών και τεσσάρων χρόνων. Μετά από ένα κακό όνειρο, το παιδί κλαίει και είναι αναστατωμένο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ