2018-03-19 08:08:09
Φωτογραφία για Κύπρος: Στον αέρα η ψηφιακή προσαρμογή
Στα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα όλοι, κράτη και επιχειρήσεις, αναγνωρίζουν ένα βασικό αξίωμα Η προσαρμογή στην ψηφιακή τεχνολογία, η ευρύτατη χρήση των εργαλείων και δυνατοτήτων που προσφέρει, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη αν ένας οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός, επιθυμεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα του παγκόσμιου χωριού.

Εδώ και χρόνια εμπειρογνώμονες επισημαίνουν την ανάγκη να αγκαλιάσουν την ψηφιακή τεχνολογία ακόμα και μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πόσο μάλλον τα κράτη και οι πολυεθνικές. Στην Κύπρο η ψηφιακή μεταμόρφωση (digital transformation), όπως έχει καθιερωθεί ο όρος διεθνώς, είναι ακόμα στην αρχή.

Και από γραφειοκρατική αδράνεια κινδυνεύει να μείνει μετέωρη και η δουλειά που ξεκίνησε με μεγάλες προοπτικές το 2014. Κυβερνητική πηγή ανέφερε στον «Φ» ότι «αυτή τη στιγμή το εγχείρημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει μείνει ορφανό». Δεν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος, ούτε υπηρεσία που να συντονίσει το έργο και να ενοποιήσει υπηρεσίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί.


Η προώθηση και ολοκλήρωση της προσπάθειας εξαρτάται, όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, από τη σύσταση υφυπουργείου Ανάπτυξης στις μελλοντικές αρμοδιότητες του οποίου έχει πλέον περάσει η ψηφιακή προσαρμογή του κυπριακού κράτους, όπως και η δημιουργία one stop shop για προώθηση των επενδύσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως η υφιστάμενη δομή του κράτους και τα υπόλοιπα υπουργεία δεν καλύπτουν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που είναι οριζόντιο θέμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ