2018-03-19 18:33:08
Φωτογραφία για ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΡΔΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, σε άλλες κουρδοκρατούμενες πόλεις της βόρειας Συρίας, μετά το Αφρίν, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Την Κυριακή, η πόλη Αφρίν, πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού, έπεσε στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μετά την υποχώρηση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια τον έλεγχο της συριακής πλευράς των τουρκοσυριακών συνόρων από τις YPG, λόγω των δεσμών τους με το παράνομο στο τουρκικό έδαφος Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK). Τόσο το πολιτικό σκέλος των YPG, PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) όσο και το PKK αναγνωρίζουν ως ηγέτη και καθοδηγητή τους τον έγκλειστο από το 1999 στην Τουρκία Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η πόλη Μάνμπιτζ, δυτικά του Ευφράτη, στη βόρεια Συρία, αναμένεται να είναι ο επόμενος στόχος Τουρκίας - FSA, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση, καθώς εκεί σταθμεύουν και Αμερικανοί στρατιωτικοί, ως συνεργάτες των YPG και άλλων δυνάμεων στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η οποία όμως έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ