2018-03-19 18:52:15
Φωτογραφία για Πώς θα αναγεννηθούν η Β’ πλαζ Βούλας και το Κάμπινγκ Βούλας
Την αναβίωση δύο ιστορικών και επί χρόνια παραμελημένων παραλιακών εκτάσεων δρομολογεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι αρχιτεκτονικές μελέτες διαμόρφωσης της Β’ πλαζ Βούλας και του Κάμπινγκ Βούλας που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το 3vita.gr κλείνουν έναν πολυετή κύκλο φθοράς και απαξίας για τα παραλιακά αυτά φιλέτα και τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού – που απέχει βέβαια αρκετά από το στάδιο της υλοποίησης – προσδίδουν στα ακίνητα αυτά την παλιά τους αίγλη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις δύο τεχνικές εκθέσεις που συνοδεύουν τις μελέτες, στόχος του σχεδιασμού είναι η «λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής», η «διευκόλυνση της πρόσβασης προς την ακτή» ενώ τα έργα που θα πραγματοποιηθούν χαρακτηρίζονται ως «ήπιο επίπεδο παρεμβάσεων».

Στο νέο σχεδιασμό της Β’ πλαζ Βούλας ξεχωρίζουν η κατασκευή μικρής πισίνας, μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τριών οικίσκων. Μελετητής είναι ο Σπύρος Τσαγκάρης. Αναλυτικά το σχέδιο περιλαμβάνει:


Νέα πισίνα («προπονητικών» διαστάσεων) 25 Χ 33

Παραμονή των τσιμεντένιων εξεδρών που αποκτούν σκίαστρα και ξαπλώστρες

Δημιουργία 3 αναψυκτηρίων με χώρους τραπεζοκαθισμάτων επί ξύλινων ντεκ.

Κατασκευή κτηρίου πολλαπλών χρήσεων 500 τ.μ.

Κατασκευή 3 καμπανών (των 40 τ.μ.)

2 γήπεδα τένις

Η αναβίωση «πεντάστερου» κατασκηνωτικού χώρου υψηλών προδιαγραφών, η δημιουργία ενός tennis club και ενός θερινού σινεμά χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο κάμπινγκ Βούλας (την παραλιακή έκταση μεταξύ του πρώην ΠΙΚΠΑ και της Α’ πλαζ Βούλας). Τη μελέτη υπογράφει η Αστικές Περιβαλλοντικές Αναπλάσεις ΑΕ. Αναλυτικά προβλέπεται να δημιουργηθούν:

Κάμπινγκ 5 αστέρων με 74 θέσεις για σκηνές και οικίσκους ελαφράς κατασκευής.

Υπαίθριος κινηματογράφος 300 θέσεων.

8 γήπεδα τένις

Δομές εξυπηρέτησης της κατασκήνωσης (αναψυκτήρια, εστίαση κ.λπ.).

Οι αρχιτεκτονικές μελέτες διαμόρφωσης πρέπει σε πρώτη φάση να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης των εκτάσεων στον Δήμο, θα ακολουθήσει η δημοπρασία για την κατασκευή και εκμετάλλευση των νέων εγκαταστάσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ