2018-03-20 16:59:57
Φωτογραφία για Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και ο δράστης
Οι αρχές κάλεσαν τους γονείς να μην πλησιάσουν το σχολείο - Τα παιδιά θα μεταφερθούν

σε άλλο χώρο, όπου θα γίνει η επανένωσή τους με τους γονείς - Τρία άτομα έχουν δεχθεί πυροβολισμούς, ανάμεσά τους και ο δράστης Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε λύκειο στην πόλη Γκρέιτ Μιλς του Μέριλαντ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη ανακοίνωσε ότι τρία άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και ο δράστης, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από άνδρα ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος.

Η εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχουν απώλειες ανθρώπινης ζωής, ενώ οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο μαθητής του σχολείου Τζόναθαν Φριζ είπε στο CNN ότι πάνω από επτά άτομα τραυματίστηκαν και ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν ανάμεσα στις 8.15-8.20 τοπική ώρα, λίγο αφότου ξεκίνησαν τα μαθήματα.

«Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», πρόσθεσε.


Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο τοπικός σερίφης, που με μήνυμά του στο twitter, κάλεσε τους γονείς να μην μεταβούν στο σχολείο. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το περιστατικό «έχει περιοριστεί». Παράλληλα, στο σημείο έχουν μεταβεί αξιωματικοί του FBI της Βαλτιμόρης.

Σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση για τη δημόσια εκπαίδευση της περιοχής, υπήρξαν πυροβολισμοί. Ο σερίφης βρίσκεται στη σκηνή και το γεγονός έχει περιοριστεί. Το σχολείο έχει κλείσει. Η διεύθυνση κάλεσε τους γονείς να μην πάνε στο σχολείο. Οι μαθητές θα μεταφερθούν σε σημείο που θα γίνει επανένωσή τους με τις οικογένειές τους.

Το σχολείο έχει 1.600 μαθητές και βρίσκεται μόλις 110 χιλιόμετρα νότια της Ουάσινγκτον.

Λίγο καιρό πριν, σε σχολείο της Φλόριντα, ο 19χρονος πρώην μαθητής Νίκολας Κρουζ εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε 17 άτομα.

«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς» ζήτησε μια μαθήτρια 

Την ίδια ώρα, μία μαθήτρια, η Μόλι Ντέιβις, με αναρτήσεις της στο twitter έδινε τη δική της μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο, λίγο αφότου χτύπησε το κουδούνι της πρώτης ώρας.

«Δεν πιστεύεις ποτέ ότι θα είναι το σχολείο σου, αλλά είναι. Το Γκρέιτ Μιλς είναι ένα καταπληκτικό σχολείο, που είμαι περήφανη που παρακολουθώ. Γιατί εμάς», ήταν ένα από τα μηνύματά της.

Λίγο νωρίτερα, είχε γράψει ότι το σχολείο της αποκλείστηκε λόγω απειλής, με τις φήμες τότε να μιλούν για ένα νεκρό. «Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε η μαθήτρια.

Πλέον, η κοπέλα μπήκε στο λεωφορείο. »Μόλις επιβιβάστηκα στο λεωφορείο για να φύγω από το σχολείο και πηγαίνουμε στο σημείο συνάντησης με τους γονείς. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν τόσα να πω, αλλά δεν μπορώ να βρω τις σωστές λέξεις. Εύχομαι όλα να ήταν διαφορετικά», έγραψε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ