2018-03-20 23:01:25
Φωτογραφία για Σβήσε τους μαύρους κύκλους
Στους μαύρους κύκλους παίζει σημαντικό ρόλο η κληρονομικότητα. Ωστόσο, αν δεν πρόκειται για μόνιμο χαρακτηριστικό, μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, όπως κούραση και αϋπνία, κατακράτηση υγρών, ρινική συμφόρηση ή αλλεργία, αναιμία, κάπνισμα, υπερβολική έκθεση στον ήλιο, δερματοπάθεια, ακόμα και αφυδάτωση

Καλό είναι να διερευνήσεις και την πιθανότητα κάποιων παθολογικών καταστάσεων που προκαλούν κατακράτηση υγρών, όπως παθήσεις του θυρεοειδούς, των νεφρών ή του ήπατος, ακόμα και καρδιοπάθειες. Για να μην ανησυχήσεις άδικα, σκέψου ότι η κατακράτηση μπορεί και να οφείλεται απλώς στην αυξημένη κατανάλωση αλατιού.

Γενικά, προσπάθησε να κοιμάσαι ένα οκτάωρο, να πίνεις αρκετό νερό, χυμούς και ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας (ειδικά μέχρι το μεσημέρι) και να περιορίσεις δραστικά την κατανάλωση αλατιού. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επίσης βοηθάει πολύ. 

Κόψε το κάπνισμα (αν καπνίζεις), γιατί αδυνατίζει και γερνάει το δέρμα, και χρησιμοποίησε ειδικές αντηλιακές κρέμες υψηλού δείκτη προστασίας για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. 

Για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, κυκλοφορούν και διάφορες κρέμες με βιταμίνη C ή K ή με συγκεκριμένες ουσίες και οξέα. 

Για σοβαρές περιπτώσεις εφαρμόζονται και τοπικές θεραπείες με λέιζερ ή λευκαντικές ουσίες. Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στο δερματολόγο θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την αιτία και να ακολουθήσεις τη σωστή αγωγή ανάλογα με το είδος του προβλήματος.

Πηγή

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ