2018-03-21 08:18:33
Φωτογραφία για ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕ Spectre patches οι νέες Intel CPU
H Intel είναι η μόνη από τις δύο μεγάλες εταιρίες κατασκευής επεξεργαστών για desktop PCs η οποία χτυπήθηκε από τα ευάλωτα σημεία με τη κωδική ονομασία Meltdown και Spectre μιας και η AMD, "δηλώνει ευπαθής" μόνο στο πρώτο. 

Πριν από μερικές ώρες η Intel σε συνεργασία με την Microsoft διέθεσαν patches που διορθώνουν το πρόβλημα και σε Sandy Bridge επεξεργαστές, συμπληρώνοντας την λίστα που μέχρι πρότινος περιελάμβανε τους επεξεργαστές 6ης, 7ης και 8ης γενιάς. Μελλοντικά, η Intel θέλει να διορθώσει το πρόβλημα (Spectre) σε όλους τους επεξεργαστές της ξεκινώντας από τους server με την κωδική ονομασία Cascade Lake. Οι εν λόγω 8ης γενιάς επεξεργαστές θα αποτελούν Xeon Scalable επεξεργαστές για datacenter οι οποίοι θα περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική που δεν περιλαμβάνει το exploit. 

Το κείμενο του CEO της Intel Brian Krzanich μεταξύ άλλων αναφέρει: "Think of this partitioning [patch] as additional “protective walls” between applications and user privilege levels to create an obstacle for bad actors". Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται σε πλήρη αποτροπή από κάποιον εξωτερικό παράγοντα (hacker) να γίνει exploit διεγείρει ερωτήματα που σίγουρα θα απαντηθούν μόλις οι εν λόγω επεξεργαστές πέσουν στα χέρια των ειδικών. Η προγραμματισμένη κυκλοφορία τους αναμένεται προς το τέλος του 2018.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ