2018-03-21 09:21:08
Φωτογραφία για Έργα υποδομής άρχισαν να υλοποιούνται σε Δήμους Λάρνακας
Διάφορα έργα υποδομής στους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας, που βρίσκονταν για χρόνια στα συρτάρια, άρχισαν ή θα αρχίσουν εντός του 2018 να υλοποιούνται, εμπλουτίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της πόλης και επαρχίας.

Σύμφωνα με άρθρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠΛ), τα έργα αφορούν Δήμους της επαρχίας που είναι μέλη της Εταιρίας.

Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα αναμένεται να αρχίσει προς το τέλος του χρόνου η ανέγερση της Δημοτικής Παραδοσιακής Αγοράς. Η Αγορά θα περιλαμβάνει καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, υποστατικά αναψυχής, εκθεσιακό χώρο, λαϊκή υπαίθρια αγορά, τοπιοτεχνημένο χώρο πρασίνου και χώρους στάθμευσης.

Τον Οκτώβριο του 2017 άρχισαν οι εργασίες για ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και των εσωτερικών του αυλών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον εμπλουτισμό και την αναδιαμόρφωση του Δημοτικού Κήπου και τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου.


Εντός του 2018 αναμένεται να αρχίσει και η ανάπλαση της Λέσχης - Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, ένα έργο που αφορά την αποκατάσταση του ετοιμόρροπου αρχαίου μνημείου, τη δημιουργία στούντιο και εργαστηρίων για στέγαση νέων καλλιτεχνών και εκθεσιακό χώρο.

Οι εργασίες για τα Γήπεδα Αντισφαίρισης ξεκίνησαν στα μέσα Φεβρουαρίου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου ένα περίπου χρόνο. Με την απομάκρυνση των υφιστάμενων γηπέδων αντισφαίρισης θα αρχίσουν τα έργα για να αποκαλυφθεί το αρχαίο Λιμάνι του Κιτίου, ενώ θα δημιουργηθεί και Αρχαιολογικό Πάρκο.

Στον χώρο του πρώην Κοινοτικού Κέντρου θα δημιουργηθεί ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του τρέχοντος έτους - αρχές του 2019. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία κλειστού και ανοικτού χώρου απασχόλησης υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης, καθώς και πολυπολιτισμικού κέντρου.

Στα Λεύκαρα εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για αποπεράτωση του Πολυδύναμου Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο θα διαθέτει αίθουσα για διοργάνωση συνεδρίων δυναμικότητας 300 ατόμων και μικρότερες βοηθητικές αίθουσες.

Επίσης σύντομα αναμένεται να αρχίσει η Α' Φάση των εργασιών για ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Λευκάρων, αφού πρόσφατα κατακυρώθηκε η προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή λιθόστρωτων δρόμων, υπογειοποίηση των υπηρεσιών και δημιουργία πεζοδρομίων, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο.

Στα Λεύκαρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης για τον χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και σύντομα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την προσωρινή διαμόρφωση του χώρου.

Στην Αθηένου τρία είναι τα έργα τα οποία ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν εντός του 2018, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το τέλος του χρόνου ή τα μέσα του 2019.

Συγκεκριμένα, εντός του χρόνου ο Δήμος θα βγει σε προσφορές αναφορικά με τη βελτίωση της Δημοτικής Αγοράς και μετατροπής της σε πολυλειτουργικό πολιτιστικό κέντρο. Η Αγορά είναι διατηρητέα νεοκλασική οικοδομή, στον πυρήνα της Αθηένου, απέναντι από την εκκλησία του πολιούχου Αγίου Φωκά και αναμένεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Μέσα του χρόνου θα αρχίσει και η δημιουργία Εκδρομικού Χώρου γύρω από την εκκλησία του Αρχαγγέλου, που αποτελεί αρχαίο μνημείο, εκτός του οικισμού. Η πολεοδομική άδεια για εκτέλεση του έργου έχει ήδη εκδοθεί και σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και η άδεια οικοδομής.

Το τρίτο έργο που θα αρχίσει εντός του 2018 στην Αθηένου είναι ο δρόμος και η Πλατεία Βρύσης, που ουσιαστικά είναι η ανάδειξη της παλιάς διατηρητέας βρύσης και πλακόστρωση του εφαπτόμενου δρόμου, μπροστά και κοντά στο αναπαλαιωμένο χάνι. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Στον Δήμο Λιβαδιών αναμένεται η ολοκλήρωση εντός του χρόνου δύο έργων, με πρώτο την ανέγερση τριών γηπέδων Κοινωνικού Αθλητισμού για καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση και πετοσφαίριση.  Τα γήπεδα θα είναι σύγχρονα, ηλεκτροφωτισμένα, με επιφάνεια από συνθετικό τάπητα και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός έξι μηνών.

Εντός του χρόνου θα ξεκινήσουν τα έργα για εξωραϊσμό αντιπλημμυρικών καναλιών από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας. Σε πρώτη φάση θα γίνει η επιδιόρθωση της κοίτης του ποταμού και στη συνέχεια θα γίνουν τα εξωραϊστικά έργα, η δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου και άλλων σχετικών διευκολύνσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα προσφυγή στο ΣτΕ απο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα προσφυγή στο ΣτΕ απο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ