2018-03-21 14:22:23
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Από 13 έως 22 Ιουλίου η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί τον κορυφαίο θεσμό στην πόλη και σπουδαίους καλλιτέχνες απ' την Ελλάδα και απ' τον κόσμο.

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, από τους οποίους οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες με παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη θα κάνουν «απόβαση» φέτος το καλοκαίρι στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, από τις 13 ως τις 22 Ιουλίου.

Φέτος, μάλιστα, το φεστιβάλ αναμένεται αρκετά ανανεωμένο και πιο πλούσιο από ποτέ, αφού συν τοις άλλοις την καλλιτεχνική διεύθυνση αναλαμβάνει η Λίντα Καπετανέα.

Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε χθες παρουσία της υπουργού Πολιτισμου Λυδίας Κονιόρδου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, περιλαμβάνει 14 παραγωγές στο Μέγαρο Χορού, επτά στην Κεντρική Σκηνή και επτά στο Στούντιο, οκτώ υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, κάθε μέρα στις 7 μμ. με ελεύθερη είσοδο, έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj με τίτλο Inhacutilitatem στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού και μία μουσική βραδιά επίσης με ελεύθερη είσοδο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δυο επαγγελματικά σεμινάρια χορού, ένα masterclass, ένα εργαστήρι για παιδιά κι ένα σεμινάριο για ΑμεΑ.


Από τις 14 συνολικά παραστάσεις, οι 11 είναι από ομάδες του εξωτερικού, από τις οποίες οι επτά εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι παραστάσεις των τριών ελληνικών ομάδων είναι η παράσταση της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου In case of Loss, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Καλαμάτας που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, η παράσταση Ανώνυμο της Τζένης Αργυρίου, μια συμπαραγωγή με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και η παράσταση The Art of Dying των Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ