2018-03-21 18:08:35
Φωτογραφία για Ισόβια στον Χρυσαυγίτη συνταξιούχο αστυνομικό που σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 60χρονο, συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Μπέλλο, αφού τον έκρινε ένοχο για τη στυγερή δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Μάκη Μαρκόπουλου, στην Πανόρμου...

Δικαστές και ένορκοι, ομοφώνως, δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικό στον 60χρονο, για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Όλα συνέβησαν στις 11 Οκτωβρίου 2016, όταν ο 68χρονος γυμναστής έπεφτε νεκρός από τα πυρά του γείτονα του. Οι δύο άνδρες έμεναν στην πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος και σύμφωνα με καταθέσεις είχαν συχνούς καβγάδες.

Οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του ήταν, σύμφωνα με γείτονες τους και όχι μόνο, ίσως ο βασικός λόγος που λογομαχούσαν τακτικά. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον μοιραίο καβγά, όταν αντιλήφθηκε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός κρατούσε στα χέρια του το υπηρεσιακό του περίστροφο, το θύμα προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο ο 60χρονος τον καταδίωξε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος είπε, μεταξύ άλλων, «λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου», υποστηρίζοντας ότι το θύμα επιτέθηκε πρώτο, χτυπώντας τον με σιδερένιο αντικείμενο στο χέρι.
eviazoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ