2018-03-21 21:39:21
Φωτογραφία για Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στην εκδήλωση τής Ένωσης ΝΑ Αττικής
Στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος

Φιλιππάκος

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, για την παρουσίαση του ετήσιου ημερολογίου της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Μαρτίου 2018, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Θεοχαράκη, ενώ θέμα του φετινού ημερολογίου της Ένωσης ήταν το αρχαίο ελληνικό θέατρο και η σύγχρονη αναβίωσή του μέσα από τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του τα εξής:

« (…) Όλοι γνωρίζουμε ότι ως Ένωση προβαίνετε, εκτός άλλων, και σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο των αστυνομικών, καθώς και σε ενέργειες που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το έργο της Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.


Σε αυτό το πλαίσιο, με το φετινό –άκρως καλαίσθητο, αλλά και συλλεκτικό, θα έλεγα– ημερολόγιο, αποδίδετε φόρο τιμής στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και μας κάνετε να αναλογιστούμε εκ νέου την εκπαιδευτική –αλλά και θεραπευτική για την ψυχή– αξία της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας.

Αλλά, ταυτόχρονα, υπενθυμίζετε σε όλους το αυτονόητο: το άλλο πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού, το πρόσωπο εκείνο, που έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά την εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για τους ένστολους. Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι, που σε ώρες ανάπαυλας, σε ώρες ξεκούρασης με συγγενείς και φίλους, στρέφονται προς τις τέχνες, τα γράμματα, το θέατρο και τον πολιτισμό.

Η ψυχαγωγία δεν είναι απλώς «απόπειρα αποφόρτισης», αλλά δικαίωμα και δείκτης πολιτισμού. Μας κάνει καλύτερους επαγγελματίες, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίζουμε τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, καθώς και να ενισχύουμε τις δράσεις εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ομιλητές στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν: ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού Θεάτρου Θανάσης Παπαγεωργίου, ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο καλλιτεχνικός αφηγητής Αλέξης Κωστάλας, οι ηθοποιοί Άννα Φόνσου και Θάνος Καληώρας και ο σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ημερολογίου πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις τιμώμενων προσώπων για την προσφορά τους, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ν.Α. Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Λυδάκης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης, πλήθος αστυνομικού προσωπικού, καθώς και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού, καθώς και πολιτικού χώρου.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ