2018-03-22 01:30:17
Φωτογραφία για Θρίλερ με την παράδοση της 36χρονης από τη Ρωσία στην ΕΛ.ΑΣ
Η δολοφονία της Μαλτέζας ρεπόρτερ, η Ρωσίδα πληροφοριοδότης, ο Έλληνας σύζυγος

και η δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα

Ο σύζυγος της Μαρίας Εφίμοβα  «Αισθάνθηκε ασφαλής μόνο όταν μπήκε στον Κορυδαλλό» - Κατασκοπευτικό θρίλερ στο τρίγωνο Μάλτα-Βρετανία-Ελλάδα - Ποιος προσπάθησε να εμπλέξει την 36χρονη με τη δηλητηρίαση του Ρώσου ΣκριπάλΤην ώρα που η 36χρονη Μαρία Εφίμοβα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, περιμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο σύζυγος της Π.Β από την Κρήτη μιλάει στο protothema.gr και περιγράφει όλο το χρονικό της παράδοσής της στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Μιλάει για όσα δραματικά προηγήθηκαν πριν το πρώην μεγαλοστέλεχος της τράπεζας Pilatus αποφασίσει το απόγευμα της Κυριακής να θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρχών. «Μου έστειλε ένα μήνυμα: "Π. (σσ. το όνομα του συζύγου της), δεν αντέχω άλλο. Θα αυτοκτονήσω" και πήγε και παραδόθηκε» περιγράφει ο σύζυγος της ο οποίος ενημερώθηκε με ένα γραπτό μήνυμα από την 36χρονη και ενώ η ίδια βρισκόταν ήδη κρατούμενη στο τμήμα του Συντάγματος και συμπληρώνει: «Τη σύζυγό μου πάνε να την εμπλέξουν και με τον πράκτορα που σκότωσαν στην Αγγλία».


Εξηγεί, δε, ότι κάτι ήταν αυτό που φόβισε τη σύζυγό του και την ανάγκασε να παραδοθεί στο ΑΤ Συντάγματος ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει η γυναίκα αισθάνθηκε ασφάλεια μόνο όταν πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όταν ο εισαγγελέας Εφετών διέταξε την προφυλάκισή της μετά από δύο εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος της. «Μίλησα την Τρίτη το πρωί που ήταν στο Σύνταγμα, Μου είπε μάλλον θα μου πάρουν το τηλέφωνο. Να ξέρεις ότι παραδόθηκα γιατί δεν αντέχω άλλο. Μετά μίλησα με τον δικηγόρο της και μου είπε ότι τώρα αισθάνεται ασφάλεια. Αισθάνθηκε ασφαλής μόνο όταν μπήκε στον Κορυδαλλό...».

Της είπαν ότι θα την δηλητηριάσουν 

Ο  σύζυγος της 36χρονης ξεκινά να περιγράφει πως η Μαρία Εφίμοβα βρέθηκε από την Κρήτη όπου ζούσε τους τελευταίους μήνες με τον σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά της, στην Αθήνα. «Είχαμε ένα πρόβλημα με μια κυρία δεν μας έδινε την άδεια παραμονής. Η σύζυγος μου είχε καταθέσει στην Ευρωβουλή κάποια πράγματα, μίλησα με τον κ. Κούλογλου και της είπε να πάει στο υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτα πήγε στην πρεσβεία γιατί ήταν και οι ρωσικές εκλογές, ψήφισε και μετά θα πήγαινε στο υπουργείο Εξωτερικών. Χρειάστηκε να πάει άλλη μια φορά. Ομως μου έστειλε ένα μήνυμα "Π., δεν αντέχω άλλο. Θα αυτοκτονήσω" και πήγε και παραδόθηκε. Τη σύζυγό μου πάνε να την εμπλέξουν και με τον πράκτορα που σκότωσαν στην Αγγλία» αναφέρει ο σύζυγος της 36χρονης και προσθέτει: «Πρώτα πήγαν να την εμπλέξουν με τη δολοφονία της Δάφνης. Και βγήκε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας και είπε έχω πληροφορίες από ξένες υπηρεσίες ότι η Μαρία είναι πράκτορας των Ρώσων. Και μετά από αυτό δημιουργήθηκαν προβλήματα και με την πρεσβεία. Μάλιστα ήταν να πάει στον γάμο του γιου της Δάφνης και της είπαν μην πας θα σε δηλητηριάσουν».

Μάλιστα εξηγεί πως «Η σύζυγος μου είναι τρομοκρατημένη με αυτά που την μπλέκουν. Πήγε την Κυριακή στην Αθήνα, Δευτέρα- Τρίτη που της μίλησα ήταν στο Σύνταγμα. Μου είπε Π. μην ανησυχείς, εγώ δεν αντέχω άλλο. Γιατί στο μήνυμα που μου έστειλε στο κινητό μου είπε θα αυτοκτονήσω δεν αντέχω άλλο. Προφανώς κάποιος της είπε κάτι. Έφυγε την Κυριακή να πάει να ψηφίσει και τη Δευτέρα είχε ραντεβού με τον βοηθό του κ. Κούλογλου να πάνε στο υπουργείο Εξωτερικών. Και πήγαν. Και μου είπε “Παντελή δεν έγινε τίποτα πρέπει να πάμε και αύριο. Πήγα λοιπόν και κατέθεσα 30 ευρώ που έμενε σε ένα διαμέρισμα και την επόμενη ημέρα που ξύπνησα είδα ένα μήνυμα που έλεγε θα αυτοκτονήσω.  Μίλησα την Τρίτη το πρωί που ήταν στο Σύνταγμα, Μου είπε μάλλον θα μου πάρουν το τηλέφωνο. Να ξέρεις ότι παραδόθηκα δεν αντέχω άλλο. Μετά μίλησα με τον δικηγόρο της και μου είπε ότι τώρα αισθάνεται ασφάλεια. Αισθάνθηκε ασφαλής μόνο όταν μπήκε στον Κορυδαλλό...».

Δείτε τι δήλωσε στο protothema.gr ο σύζυγος της Μαρίας Εφίμοβα

Για πολιτική σκοπιμότητα μιλάει ο δικηγόρος της 36χρονης  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος της 36χρονης εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για υπεξαιρέσεις και απάτες. Μάλιστα, η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς του Α.Τ Συντάγματος ότι «ήρθα να παραδοθώ γιατί εκκρεμεί κάτι σε βάρος μου και κινδυνεύει η ζωή μου». Μετά την προφυλάκιση που διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Μετήχθη στον Κορυδαλλό, όπου θα παραμείνει μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή της.

«Οι κατηγορίες που αποδίδονται στην εντολέα μου, Μαρία Εφίμοβα, δυνάμει των δύο Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης των αρχών της Μάλτας - με τα μέχρι τώρα ελλιπή έγγραφα, τα οποία απαρτίζουν τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - είναι δυσανάλογες εν σχέσει με το διακύβευμα του ενδεχόμενου κίνδυνου ζωής που διατρέχει σε περίπτωση εκτέλεσης των επίμαχων ενταλμάτων και παράδοσής της στις Μαλτέζικες Αρχές.

Κατά την κρίση μου είναι προφανής η πολιτική σκοπιμότητα που υποκινεί τις δύο αυτές διώξεις, δεδομένου του ρόλου κλειδί που είχε η εντολέας μου στην αποκάλυψη φαινομένων εκτεταμένης διαφθοράς του πολιτικού κόσμου της Μάλτας, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου» τονίζει στο Protothema.gr o δικηγόρος της 36χρονης κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος.

Ο δικηγόρος της 36χρονης κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος. 

Σε κίνδυνο η ζωή της αν εκδοθεί λέει ο  Στέλιος Κούλογλου  Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, με σχετική ανακοίνωσή του επεσήμανε πως “Μια πιθανή έκδοση της στην Μάλτα θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή της. Η ελληνική Δικαιοσύνη που εξετάζει την υπόθεση μετά την παράδοση της στην αστυνομία, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, στην οποία η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος Μ. Εφίμοβα είχε δώσει αποκαλυπτικές πληροφορίες για οικονομικά σκάνδαλα”.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ