2018-03-22 08:45:43
Φωτογραφία για “Τα κόκκινα μπερέ της Αφρίν”! Ο Ερντογάν είχε έτοιμη κινηματογραφική ταινία!!!
Το καθεστώς Ερντογάν αναζητούσε καιρό μια “νίκη”! Έστω στην Αφρίν…Φαίνεται ότι προετοιμαζόταν καιρό γι΄ αυτό. Ακόμη και κινηματογραφική ταινία προπαγάνδας είχαν ετοιμάσει

,στην οποία παρουσιάζουν την επιχείρηση ως κάτι…εξαιρετικά σημαντικό. Αυτά συμβαίνου όταν αντί για ιστορία έχεις…ποινικό μητρώο.

Σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Antenna που υπογράφει ο Τάκης Σφυρής παρουσιάζεται η τουρκική ταινία με τίτλο : “Κοκκινομπερέδες στο Αφρίν”! Για γέλια και για κλάματα.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή. Ήταν γυρισμένη πριν ξεκινήσει η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”.

Όπως επισημαίνει ο Τάκης Σφυρής στο ρεπορτάζ “οι κοκκινομπερέδες του Αφρίν κάνουν εισβολή στην εθνική συνείδηση των Τούρκων στις 23 Μαρτίου. Θα προκαλέσουν το σοκ και το δέος από τις οθόνες των κινηματογράφων. Και το σενάριο, που σέβεται τις εντολές του καθεστώτος Ερντογάν για την προπαγάνδα ενός ανένδοτου πατριωτισμού, δεν θα έχει ευτυχές τέλος
. Θα έχει ηρωϊκό τέλος. Οι ήρωες πολεμούν σαν Τούρκοι, με όπλα τουρκικής κατασκευής. Η ταινία που γυρίστηκε κοντά στην Προύσα έχει βαθύτερο πολιτικό δίδαγμα. Οτι οι εχθροί της Τουρκίας είναι ορατοί. Και τους ξέρουμε Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Ερντογάν εκμεταλλεύεται την δύναμη της εικόνας και την μυθιστορία για την ιδεολογική κατήχηση των Τούρκων. Ιστορίες ηρωϊσμού, αυτοθυσίες, έρωτες στα αποκαϊδια. Ούτε και είναι ο επινοητής της κυβερνητικής προπαγάνδας. Ας θυμηθούμε τα αμερικανικά γουέστερν ή τις ηρωϊκές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τις ευλογίες των συνταγματαρχών της επταετίας. Εκεί που πρωτοτυπεί η ταινία “Κοκκινομπερέδες στο Αφριν”, είναι ότι το σενάριο γράφτηκε προτού ξεκινήσει η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας, προτού σκοτωθούν οι πρώτοι κομάντος των Τούρκων επιλέκτων, προτού φανεί λοιπόν η έκβαση της προέλασης. Για πρώτη φορά, μια πολεμική ταινία που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, γυρίζεται, πριν το γεγονός, αλλά για να συμπέσει με την ολοκλήρωσή του. Και άρα ο θεατής να αισθανθεί πατριωτική ανάταση.

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ