2018-03-22 10:55:36
Φωτογραφία για Δελτίο καιρού για Πέμπτη 22-03-2018
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.

Μέχρι τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και νησιωτικά τμήματα του Δυτικού και Βόρειου Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, παροδικά σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, αναμένεται πολύ έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στη Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 11 έως 17, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ και πιθανόν για λίγο τοπικά 9 μποφόρ αλλά από το απόγευμα παρουσιάσουν σχετική εξασθένηση και σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς λασποβροχές έως το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Παράλληλα, διαίτερα αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Τις βραδινές ωστόσο ώρες οι βροχές θα αποκτήσουν πιο συνεχή και έντονο χαρακτήρα και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Lemmy
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ