2018-03-22 20:26:57
Φωτογραφία για Τουρκική πρόκληση στη Ρόδο-Παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Α/ΓΕΣ
Τουρκική πρόκληση στη Ρόδο-Παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αρχηγού ΓΕΣ

Με «στόχο» τον Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είχε επισκεφθεί το νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης (Καστελλορίζου)

Πολύ σοβαρή και επικίνδυνη – διπλή – τουρκική πρόκληση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα με «στόχο» τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είχε επισκεφθεί το νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης (Καστελλορίζου) και πιο συγκεκριμένα στο σκέλος της πτήσεως από τη Ρω στη Ρόδο. Μία διπλή σοβαρή τουρκική πρόκληση που σημειώθηκε ενώ είναι σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που αναμένεται να βγάλει καταδικαστικό ψήφισμα για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο και λίγη μόλις ώρα μετά την περίεργη «διαρροή» στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεως της «πληροφορίας» ότι βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στην εξωτερική μνήμη του υπηρεσιακού κινητού του ενός εκ των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην τουρκική φυλακή της Αδριανουποπόλεως.


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ο Αρχηγός βρισκόταν από το πρωί σήμερα στη Ρόδο προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Διοικητού της 95 ΑΔΤΕ από τον Υποστράτηγο Χιώνη στον Υποστράτηγο Ρουμάνη. Μαζί του ήταν και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και αρμόδιοι επιτελείς. Μετά την τελετή ο Αρχηγός, οι διοικητές και άλλοι, εν συνόλω 16 άτομα, επιβιβάστηκαν σε μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και μετέβησαν για επισκέψεις στη Διοίκηση Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης καθώς επίσης και στη Στρογγύλη και στη Ρω.

Αργά το απόγευμα και έχοντας ολοκληρώσει ουσιαστικώς τις επισκέψεις σε αυτά τα νησιά, το ελικόπτερο Chinook με τον Αρχηγό και τους άλλους επιβαίνοντες σε αυτό βρισκόταν στο σκέλος πτήσεως Ρω-Ρόδος, δέχτηκε αρχικώς «ηχητική παρενόχληση» από τον Τούρκο ελεγκτή εναερίου κυκλοφορίας, ότι δήθεν «πετά σε ελεγχόμενη από την Τουρκία περιοχή χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσεως και αν δεν απομακρυνθεί αμέσως θα αναχαιτιστεί». Όπως γίνεται παγίως από ελληνικής πλευράς το προαναφερθέν ηχητικό μήνυμα αγνοήθηκε και το ελικόπτερο συνέχισε την πτήση του κανονικώς.

Μερικά λεπτά αργότερα, οι Τούρκοι απογείωσαν ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών F-16 από κοντινή βάση για να πάει να «αναχαιτίσει και να αναγνωρίσει το άγνωστο ίχνος». Την όλη διαδικασία άκουσε και η ελληνική πλευρά και το ΕΚΑΕ στη Λάρισα απογείωσε αμέσως ένα ζευγάρι αεροσκαφών ετοιμότητος από την 115 Πτέρυγα Μάχης, που έσπευσε στην περιοχή και αναχαίτισε μετά από αερομαχία τα τουρκικά μαχητικά που αποχώρησαν από την περιοχή.

Το Chinook με τον Αρχηγό και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες σε αυτό συνέχισε κανονικά την πτήση του και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ