2018-03-23 08:37:09
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 3 χειρότερα πράγματα που όλες κάνουμε μετά το γυμναστήριο
Μόλις τελείωσες μία έντονη προπόνηση, είσαι εξαντλημένη αλλά γεμάτη αυτοπεποίθηση για τις θερμίδες που έκαψες. Χωρίς όμως τη σωστή ρουτίνα μετά το γυμναστήριο, είναι πιθανό να μην αποκομίσεις όλα τα καλά οφέλη από την προπόνηση σου.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς εύκολα να αποφύγεις αυτές τις παγίδες με λίγη περισσότερη προσοχή μετά την προπόνηση. Η ανάπτυξη σωστών συνηθειών μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τον χρόνο που περνάς στο γυμναστήριο και θα κρατήσει το σώμα σου ασφαλές και ευκίνητο. Με τον καιρό, πιθανότατα θα παρατηρήσεις καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια ή τη διαχείριση βάρους που είναι και ο βασικός στόχος σου.

Δες παρακάτω 3 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις κι εσύ μετά από κάθε προπόνηση και πώς θα τα αποφύγεις.

1. Επιλέγεις πρόχειρο φαγητό

Μείνε μακριά από αυτό το κουτί με τα μπισκότα, αν και μπορείς πάντα να φας μια λιχουδιά μερικές ώρες αργότερα
. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να φας μετά από το γυμναστήριο είναι το γρήγορο φαγητό, δηλαδή τρόφιμα με λίγη ή καμία θρεπτική αξία. Επειδή επιβαρύνεις τους μυς σου κατά τη διάρκεια της άσκησης, πρέπει να αποκαταστήσεις αυτές τις βλάβες και να ανεφοδιάσεις τους μυς με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Ένα ιδανικό σνακ μετά από κάθε προπόνηση είναι ένα ρόφημα πρωτεϊνών. Ανακάτεψε το με φρούτα για να πάρεις μερικούς απαραίτητους υδατάνθρακες για την αποκατάσταση των μυών.

2. Δεν ενυδατώνεις τον οργανισμό σου

Σκέψου όλο τον ιδρώτα που χάνεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το σώμα σου χάνει τόνους ηλεκτρολυτών και υγρών μέσω της άσκησης, οπότε είναι τεράστιο λάθος να μην ενυδατώνεσαι επαρκώς. Ακόμα κι αν δεν θεωρείς σωστό να πάρεις τις θερμίδες που μόλις έκαψες, το να μην τρως ή να μην πίνεις νερό μετά από την προπόνηση, θέτει το σώμα σου σε κίνδυνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί. Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση για να έχεις το μέγιστο όφελος, πίνοντας είτε νερό είτε κάποιο ρόφημα πρωτεϊνών ή χυμό κερασιού.

3. Επιβαρύνεις με χάπια τον οργανισμό σου

Σίγουρα, εάν υποφέρεις από έναν τραυματισμό μετά την προπόνηση, μπορεί να έχει νόημα να παίρνεις αντιφλεγμονώδη για να μετριάσεις τον πόνο. Εάν όμως καταναλώνεις τα χάπια σαν  καραμέλες κάθε βράδυ για να αντιμετωπίσεις της κούραση της ημέρας, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι ευκαιρία να κάνεις ένα βήμα πίσω και να επανεκτιμήσεις τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου. Μήπως υπάρχει ένα χάσμα στη διατροφή σου; Μήπως η προπόνηση είναι πολύ σκληρή για τους μυς ή τις αρθρώσεις σου; Μήπως δεν κοιμάσαι καλά; Στόχος είναι η άσκηση να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία σου, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά, οπότε αν αυτό που κάνεις δεν λειτουργεί για εσένα, δεν είναι ποτέ αργά για να το αλλάξεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ