2012-05-30 23:57:52
Φωτογραφία για Βράδυ Σαββάτου
Του Νίκου Βαρλά

Πέμπτο ματς, λοιπόν και η μπασκετική μου άποψη είναι ίδια! Ο Ολυμπιακός θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα, μέσα στην έδρα του, μπροστά στον κόσμο του. Το θεωρώ λίγο πιο δύσκολο στην ψυχολογική και πνευματική του διαχείριση, συγκριτικά με το τρίτο, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Εμπιστοσύνη που δεν στηρίζεται σε συναισθηματικά κριτήρια. Την έχει κερδίσει με το σπαθί του ο Ολυμπιακός και όπως έγραψα και μετά το 1-1, πρέπει να είναι… απάνθρωπα αγχωμένος, για να μην πάρει αυτό το ματς.

Είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, έχει το πιο κρίσιμο παιχνίδι μέσα στην έδρα του και το ακόμα πιο σημαντικό; Ο κόσμος της ομάδας τον τελευταίο καιρό έχει… εκπαιδευτεί! Αν η ατμόσφαιρα είναι μπασκετική και οι διαιτητές σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ο Ολυμπιακός θα βρει ρυθμό, θα παίξει το μπάσκετ που ξέρει και θα πάρει την νίκη και τον τίτλο!


Ο τίτλος δεν κρίθηκε στο ΟΑΚΑ γιατί Χάθηκε η μάχη των ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε η ζημιά σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Εκεί, που έκανε πάρτι ο Μπατίστ, αλλά βοήθησε καταλυτικά και ο Σμιθ. Έχει κάνει σφάλμα ο Ομπράντοβιτς που απέναντι σε μια ομάδα με περισσότερη ενέργεια έκλεισε το ροτέσιόν του και δεν έβαζε ένα παίκτη που τουλάχιστον είναι αθλητικός.Η νίκη του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ και η εξαιρετική εμφάνιση του Μπατίστ είναι στοιχεία αλληλένδετα με το γεγονός ότι ο Κάιλ Χάινς δεν… πρόλαβε να παίξει παρά 15 σπαστά λεπτά. Έκανε 3 φάουλ πριν μπει στο παιχνίδι ουσιαστικά και γρήγορα χρεώθηκε με τρίτο και ο Ντόρσεί, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν κλειδί.Σε αντίθεση με ότι έχουμε δει ολόκληρη την σεζόν, αλλά και στους 3 πρώτους τελικούς, ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο νίκησε 29-16! Αυτό είναι έκπληξη και σημαίνει ότι ίσως λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρηση και οι πράσινοι τα έδωσαν όλα με την πλάτη στον τοίχο, για να αποκτήσουν μια ακόμα ευκαιρία.Ο Σμιθ έβαλε το πιο κρίσιμο καλάθι της αναμέτρησης, 1.44’’ πριν το τέλος. Πήγε την ομάδα του στο + 3 με επιθετικό ριμπάουντ και δύσκολο τελείωμα, όταν ο Ολυμπιακός είχε… σκιάσει το ΟΑΚΑ και έδειχνε έτοιμος να κάνει την ζημιά. Λίγο πιο πριν είχε βάλει ένα «μεγάλο» τρίποντο ο Περπέρογλου, αλλά ο Ολυμπιακός το κάλυψε πολύ γρήγορα με γκολ – φάουλ στην επόμενη επίθεση.

Ο τίτλος θα βαφτεί κόκκινος γιατί…

Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει περισσότερη ενέργεια από τον Παναθηναϊκό (που στον τέταρτο τελικό υπερέβαλλε εαυτόν στο κομμάτι αυτό, στην τελευταία περίοδο) στο παρκέ και θα πάρει τα ριμπάουντ! Μετά από τέτοια ήττα στον συγκεκριμένο τομέα και με τον Ίβκοβιτς προπονητή, θα έρθει νίκη!Ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, με τους Ντόρσεϊ και Λο να έχουν έρθει στην ομάδα πριν… λίγες ώρες! Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε τα κορμιά, ούτε τα απαιτούμενα αποθέματα ενέργειας για να τον κερδίσει δεύτερη φορά σε καταλυτικούς τομείς του παιχνιδιού και μάλιστα μακριά από το ΟΑΚΑ.Δεν νομίζω πως οι δύο Αμερικανοί σέντερ θα έχουν τόσα πολλά προβλήματα με φάουλ αυτή την φορά. Οπότε, θα μείνουν περισσότερο στο παρκέ, θα βγάλουν άμυνες, θα πάρουν τα ριμπάουντ, θα τρέξει ο Ολυμπιακός και θα καταφέρει η ομάδα να κάνει το δικό της παιχνίδι στο ΣΕΦ, ως είθισται σε όλα τα μεγάλα ματς φέτος!Γιατί, ο Ολυμπιακός δεν είναι… Παναθηναϊκός σε διοικητικό επίπεδο. Όταν έσφιξαν τα γάλατα κάποιοι ξέχασαν τις υποσχέσεις για σούπερ ατμόσφαιρα (όπως σε όλους τους τελικούς ανεξαιρέτως μέχρι τώρα) και δημιούργησαν για μια ακόμα φορά κλίμα τρομοκρατίας (στους διαιτητές).Οι Αγγελόπουλοι, όμως, παρά την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, αποκλείεται να ακολουθήσουν αυτή την… πεπατημένη. Που στον Παναθηναϊκό την βλέπουμε δυστυχώς από το 1998 (ημιτελικοί με Πανιώνιο) μέχρι και τώρα, κάθε φορά που η κατάσταση ζορίζει.Η ΚΑΕ και ο κόσμος θα προστατεύσει την ομάδα, η ατμόσφαιρα θα είναι αμιγώς μπασκετική (αυτό ΒΟΛΕΥΕΙ τον Ολυμπιακό 100%) και θα επιτευχθεί διπλή νίκη! Θα κατακτηθεί το πρωτάθλημα με τον σύλλογο να είναι ο καλύτερος σε όλα τα επίπεδα! Στο γήπεδο, στην φιλοσοφία του, στην κουλτούρα του γύρω από την ατμόσφαιρα και το θέμα της βίας.Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα για τον απλούστατο λόγο πως το αξίζει και το στιλ του μπάσκετ που παίζει ιδίως μέσα στο σπίτι του, είναι… «άχαστο»! Υπό ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ συνθήκες, αυτό ισχύει. Τα λέμε στα μηνύματα, αλλά και μετά το… Σάββατο!

ΥΓ1. Τόμι, ήσουν μακράν ο καλύτερος διαιτητής του 4ου τελικού. Είναι δυνατόν να πέφτουν… ψιλές και να μην γράφεις τίποτα στο φύλλο αγώνος; Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ την αλητεία; Κρίμα ρε φίλε.

ΥΓ2. Κύριε Θανάση. Σε άκουγα με τα αυτιά μου στην σύσκεψη στην γενική γραμματεία αθλητισμού να λες και να ξαναλές ουρλιάζοντας πως: «Δεν μπορώ να ελέγξω 20 χιλιάδες χούλιγκαν στο ΟΑΚΑ, δεν μπορώ». Εγώ μόνο ΕΝΑΝ είδα με χουλιγκανίστικη συμπεριφορά από ΤΗΝ ΑΡΧΗ ως το ΤΕΛΟΣ του αγώνα. Αυτόν που ήταν μεταξύ παρκέ και… πολυθρόνας μονίμως. Αυτόν που μπήκε μέσα στο ημίχρονο, επιτέθηκε λεκτικά στον Σχινά και μετά έγινε ό,τι έγινε…

ΥΓ3. Τον ΙΔΙΟ άνθρωπο που όταν ο Ολυμπιακός έφυγε με 8 πόντους ΜΟΥΝΤΖΩΣΕ 2 φορές τον πάγκο του Παναθηναϊκού!

πηγή: eurohoops.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι διακοπές της Fergie
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι διακοπές της Fergie
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ