2018-03-23 13:10:18
Φωτογραφία για Νοητική βλάβη αγνώστου βαθμού έχουν υποστεί οι Σκρίπαλ
Νοητική βλάβη αγνώστου βαθμού φαίνεται να έχουν υποστεί ο Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια, σύμφωνα με βρετανό δικαστή που εξετάζει την υπόθεση για λογαριασμό τους.

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τη μέρα που ο 66χρονος Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η 33χρονη κόρη του βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε άλσος του Σόλσμπερι έχοντας εκτεθεί, όπως έδειξαν οι χημικές αναλύσεις, στη νευροτοξική ουσία Νόβιτσοκ.

Έκτοτε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι.

Στο λεγόμενο Δικαστήριο Προστασίας, που λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό ατόμων που δεν έχουν επαρκή νοητική λειτουργία, ο δικαστής Ντέιβιντ Γουίλιαμς είπε πως δεν είναι δυνατό να γνωρίζει κανείς ποτέ και σε ποιο βαθμό οι δύο νοσηλευόμενοι «θα ανακτήσουν [νοητική] ικανότητα».

Όπως συμπλήρωσε, «η ακριβής επίδραση της έκθεσής τους στην ουσία επί της υγείας τους μακροπρόθεσμα παραμένει ασαφής, αν και οι ιατρικές εξετάσεις υποδεικνύουν ότι η νοητική τους ικανότητα ίσως να έχει υπονομευθεί σε άγνωστο και μέχρι στιγμής ανεξακρίβωτο βαθμό».


Ο δικαστής είπε επίσης ότι οι θεράποντες γιατροί εργάζονται στη βάση της υπόθεσης ότι αμφότεροι οι ασθενείς θα ήθελαν να κρατηθούν στη ζωή και να έχουν τη βέλτιστη ανάκαμψη.

Την ίδια ώρα, εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο αξιωματικός της Αστυνομίας της κομητείας Γουίλτσιρ, Νικ Μπέιλι, που επίσης νοσηλευόταν με συμπτώματα έκθεσης στη χημική ουσία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/369526/noitiki-vlavi-agnostou-vathmou-ehoun-upostei-oi-skripal/#ixzz5AZF4bK38

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ