2018-03-23 21:58:21
Φωτογραφία για Αστυνόμευση, πυροπροστασία και πολιτική προστασία στη συνάντηση Τόσκα - Πατούλη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα, 23 Μαρτίου 2018, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Κατά τη συνάντηση, στην οποία

μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Βαγγέλης Πάνου, εξετάστηκαν θέματα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση: Τόσο  για πρακτικές καλύτερης αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, όσο και για τη συμβολή των δήμων για την πυροπροστασία καθώς και αντικείμενα Πολιτικής Προστασίας.

Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση κατά την οποία όλοι συμφώνησαν ότι το νέο μοντέλο αστυνόμευσης με πεζές περιπολίες που εφαρμόζεται από τις αρχές Μαρτίου, στοχευμένα στο κέντρο της Αθήνας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισημάνθηκε ακόμη ότι ειδικά στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως υλοποιούνται   επικαιροποιημένα επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας έπειτα και από προτάσεις των κατοίκων.


Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή των δήμων σε θέματα Πυροπροστασίας και Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, σχεδιάζονται πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, ζήτημα που φέτος αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΛ.ΑΣ. που έχει ορίσει το 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι μικτές περιπολίες με τη δημοτική αστυνομία, όπου εφαρμόστηκαν ήταν αποτελεσματικές. Εξ ου και όπου υπάρχει διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών θα εφαρμόζεται.

Τέλος, με την ιδιότητα του δημάρχου Αμαρουσίου, ο Γ.Πατούλης παρέδωσε πρόταση προς την ΕΛ.ΑΣ. για την κατασκευή νέου Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο της πόλης, όπου κατά το προσεχές διάστημα θα αναλάβουν δράση και ποδηλάτες αστυνομικούς για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ